Μήπως πρέπει να μπει στην κουβέντα για το καλύτερο δεξί μπακ και ο Τρίπιερ;

Η προσφορά του στα γκολ, η συνέπεια στις καλές εμφανίσεις, ο ηγετικός του ρόλος και οι ικανότητές του στις στατικές φάσεις, θα έπρεπε να βάζουν πανεύκολα τον Κίεραν Τρίπιερ στην κουβέντα για τον καλύτερο δεξιό οπισθοφύλακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ! 



Μήπως πρέπει να μπει στην κουβέντα για το καλύτερο δεξί μπακ και ο Τρίπιερ;

Ο Άγγλος φουλ μπακ κατέγραψε ακόμα μια ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα, ετοιμάζοντας το γκολ του Γκόρντον στο 1-0 της Νιούκαστλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ του Σαββάτου. 

Ήταν το 7ο «σερβίρισμά» του στην πιο λαμπερή Λίγκα της Ευρώπης, σ' ένα ματς που θα μπορούσε να έχει χριστεί κι εκείνος σκόρερ, αν του το είχε επιτρέψει το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. 

Ο Τρίπιερ έχει δημιουργήσει 41 ευκαιρίες για γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει τις περισσότερες μεταβιβάσεις εντός της αντίπαλης περιοχής, φτάνοντας στις 154 μέχρι και αυτή τη στιγμή! 

Είναι τρομερά απειλητικός κάθε φορά που παίρνει φόρα από δεξιά, τρέχει το γήπεδο και είτε κάνει τα overlap, είτε αποφασίζει να κινηθεί και μέσα στο «κουτί». 

Επιπλέον, τα γεμίσματά του θα βρουν όλα τον σωστό αποδέκτη, άσχετα από την κατάληξη της κάθε περίστασης. Έχει τις περισσότερες επιτυχημένες σέντρες στην Πρέμιερ, με τις 38 που έχουν κατευθυνθεί προς συμπαίκτες του στην περιοχή. 

Με δεδομένο πως έχει ήδη δικαιώσει τους Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, όντας η πρώτη μεταγραφή της νέας εποχής του κλαμπ, μήπως τελικά θα έπρεπε να μπαίνει πιο συχνά και πιο σταθερά τ' όνομά του στην κουβέντα για τον καλύτερο δεξιό μπακ του πρωταθλήματος, μαζί με τους Άρνολντ και Τζέιμς; 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης