Η Άρσεναλ απέφυγε το... στόμα των «λύκων», τρομερό ξέσπασμα από την Μπέρνλι

Αν και στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ είχε όρεξη για πολλά γκολ, σταμάτησε να σκοράρει στο 13', έπαιξε με τη φωτιά, αλλά τελικά επικράτησε 2-1 της Γουλβς στο «Έμιρεϊτς». Πρώτη εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για την Μπέρνλι που ήταν καταιγιστική και έγραψε ιστορία με το 5-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο 3-1 η Μπρέντφορντ κόντρα στη Λούτον.  



Η Άρσεναλ απέφυγε το... στόμα των «λύκων», τρομερό ξέσπασμα από την Μπέρνλι

Άρσεναλ – Γουλβς 2-1

Σαν να συνέχιζε γεμάτη δυνάμεις από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τη Λανς, η Άρσεναλ, μπήκε στο γήπεδο για την αναμέτρηση με τη Γουλβς και μέχρι το 13ο λεπτό είχε ήδη στείλει την μπάλα στα δίχτυα δυο φορές! Προφανώς, το απόγευμα έγινε πανεύκολο για τους «κανονιέρηδες», αφού είχαν απέναντί τους μια ομάδα που και δεν μπορούσε, αλλά και δεν της το επέτρεπαν οι παίκτες του Αρτέτα ν' αντιδράσει. Στο 6ο λεπτό από ωραία συνεργασία με τους Ζεσούς και Τομιγιάσου ο Σάκα κατάφερε από δεξιά στην περιοχή να κάνει το 1-0, ενώ, το δεύτερο τέρμα στο 13' ήταν αξιοθαύμαστο.

Η μπάλα μεταφέρθηκε από δεξιά προς αριστερά, άλλαξε πόδια με τέτοια ταχύτητα και αμεσότητα που μια άμυνα μόνο να κοιτάξει μπορεί και ο Έντεγκααρντ είχε εύκολο έργο για να γράψει το 2-0. Σταδιακά η Γουλβς έδειξε να επιχειρεί να τολμήσει στο παιχνίδι και να κυκλοφορήσει την μπάλα μεταφέροντας κορμιά πάνω από τη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της Άρσεναλ, που είχε και δοκάρι στο 36' με τον Μαρτινέλι. Οι «κανονιέρηδες» αναζήτησαν και τρίτο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο για να καθαρίσουν ολοκληρωτικά το ματς, αλλά δεν το έκαναν και βρέθηκαν από το πουθενά ν' ανεβάσουν παλμούς. Στο 86' ο Κούνια από λάθος στην άμυνα των «κανονιέρηδων» μείωσε σε 2-1, αμέσως μετά ο Ενκέτια είχε δοκάρι σε τετ-α-τετ και παρά το αγχωτικό φινάλε, το σφύριγμα της λήξης πρόσφερε ανακούφιση στον Αρτέτα και τους παίκτες του. 

Μπέρνλι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-0

Το σπανιότατο αίσθημα της ευτυχίας βίωσε ο Κομπανί με τους ποδοσφαιριστές του στο ματς με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Και μάλιστα, από το πρώτο ημίχρονο μπήκαν οι γερές βάσεις για τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά από δυο μήνες! Ο Τζέι Ροντρίγκες με κεφαλιά στα 15'' άνοιξε το σκορ για τους «clarets», όντας ο μοναδικός στην ιστορία της Πρέμιερ με γκολ σε αυτό το χρονικό σημείο σε δυο περιστάσεις, με την προηγούμενη να τοποθετείται... 10 χρόνια νωρίτερα στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!

Η Μπέρνλι έδειχνε σταθερότητα απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το 2-0 ήρθε στο 29' από τον Μπρουν Λάρσεν που έτρεξε στο χώρο για να πάρει την μακρινή μπαλιά, πάτησε περιοχή και κατάφερε να σκοράρει. Οι «λεπίδες» είδαν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και τον Όλι ΜακΜπέρνι ν' αποβάλλεται με δύο κίτρινες για αγκωνιά προς τον Ο'Σέι, με τις κινήσεις του να χαρακτηρίζονται από ανοησία, αφού έκανε το ίδιο πράγμα επανειλημμένα!

Οι «clarets» πλέον ήταν αρκετά άνετοι για να διαχειριστούν το υπόλοιπο της αναμέτρησης και στο φινάλε να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς. Το ... game over σήμανε με εκρηκτικό τρόπο από την Μπέρνλι και εφιαλτικό για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αφού το σκορ έφτασε μέχρι και το 5-0! Ο Ζεκί Αμντούνι στο 73' τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ατομική ενέργεια, ο Κολεόσο αμέσως μετά είχε δοκάρι και τελικά πήρε το αίμα του πίσω στο 75' για το 4-0 με... βοήθεια από το δοκάρι που του χρωστούσε από πριν! Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Μπράουνχιλ με μακρινό σουτ στο 80', με το αποτέλεσμα αυτό να είναι ιστορικό, αφού ανάλογου εύρους στην πρώτη κατηγορία επέδειξαν οι «clarets» τον Φλεβάρη 1970 σε ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (5-0)!

Μπρέντφορντ – Λούτον 3-1

Παιχνίδι δίχως κάτι ιδιαίτερο, δίχως απειλές για τις δύο εστίες, δίχως κάτι που να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου που το παρακολουθούσε. Οι νεοφώτιστοι έκαναν ό,τι μπορούσαν αμυντικά για να καταστρέψουν το ματς και τις επιθέσεις της ομάδας του Τόμας Φρανκ. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και το έκαναν στο 50ο λεπτό με τον Νιλ Μοπέ που εκμεταλλεύτηκε κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό για να του στρωθεί η μπάλα και να γράψει το 1-0.

Κι αφού λύθηκε ο Γόρδιος δεσμός, ήρθε και το 2-0 για τους «bees» στο 58' με αυτογκόλ του Κάρλτον Μόριτς. Με τον Ρος Μπάρκλεϊ να ξεδιπλώνει την Λούτον σε αντεπίθεση στο 78', ο Τζέικομπ Μπράουν μείωσε σε 2-1 για να δώσει ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, αλλά μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όλα τελείωσαν. Στο 81' ο Μπαπτίστ από ριμπάουντ σε προσπάθεια του Λιούις – Πότερ έγραψε το τελικό 3-1 για την Μπρέντφορντ.

Κώστας Ζάλιαρης