Επική ανατροπή για τις γυναίκες της Αγγλίας, διατηρούνται οι Ελπίδες για τους Ολυμπιακούς! (vid)

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με το εις βάρος τους 2-0 από τις Ολλανδές, το γυναικείο τμήμα της εθνικής Αγγλίας έκανε τεράστιο come-back για να επιβληθεί 3-2 στο Nations League! Δεν περνά αποκλειστικά από τα χέρια της ομάδας της Βίγκμαν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς, αλλά διατηρήθηκαν οι ελπίδες...  



Επική ανατροπή για τις γυναίκες της Αγγλίας, διατηρούνται οι Ελπίδες για τους Ολυμπιακούς! (vid)

Οι «λέαινες» μπροστά σε 71.000 κόσμο στο «Γουέμπλεϊ» παρά το τσουχτερό κρύο της βραδιάς της Παρασκευής κατάφεραν να ... ζεσταθούν και να ζεστάνουν και τους οπαδούς της, με την απίστευτη ανατροπή που πραγματοποίησαν.

Από το 35ο λεπτό οι «οράνιε» είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και όλα έμοιαζαν τρομερά δύσκολα. Ωστόσο, οι κοπέλες της Βίγκμαν έχουν μάθει να μην παρατούν τίποτα. Κι έτσι, με σκόρερ τις Στάνγουεϊ, Χεμπ και την Τουν στο 90' + 1' επιβλήθηκαν 3-2 γυρίζοντας ολόκληρη την αναμέτρηση.

Αυτή η νίκη επιτρέπει στις Αγγλίδες να διατηρούν τις ελπίδες τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ως ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Στην πόλη του φωτός θα φτάσει είτε μέσω της κορυφής του γκρουπ και της παρουσίας στον τελικό ή μέσω της 3ης θέσης, αν η διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών, Γαλλία, φτάσει εκείνη στον τελικό.

Προς το παρόν η Αγγλία χρειάζεται νίκη επί της Σκωτίας την Τρίτη και να χάσει βαθμούς η Ολλανδία από το Βέλγιο στο τελευταίο παιχνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση, αν νικήσουν οι Ολλανδές, να πάρουν τη νίκη και οι «λέαινες» με μεγαλύτερο σκορ ώστε να έχουν υπέρ τους τη διαφορά τερμάτων.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης