Ο Έβαν Φέργκιουσον στο England365: «Μπορούμε να πάρουμε το Europa League, απίστευτο το γήπεδο της ΑΕΚ!»

Το ματς λήγει, η Μπράιτον περνά νικηφόρα από την Αθήνα και ο Έβαν Φέργκιουσον δέχεται να μιλήσει στο England365. Είναι χαρούμενος, αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στην «OPAP Arena», είδε τον Ζοάο Πέδρο να σκοράρει και τους «γλάρους» να προκρίνονται στην επόμενη φάση του Europa League. «Μπορούμε να το πάρουμε», είπε χαρακτηριστικά, εκθειάζοντας παράλληλα τον κόσμο και το γήπεδο της ΑΕΚ!



Ο Έβαν Φέργκιουσον στο England365: «Μπορούμε να πάρουμε το Europa League, απίστευτο το γήπεδο της ΑΕΚ!»

Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Σε περίπου μία διετία, αν όλα κυλήσουν ομαλά και η εξέλιξή του εξακολουθήσει να είναι ραγδαία, η Μπράιτον θα κοιτάξει να τον πουλήσει κοντά στα 100 εκατομμύρια. Προς το παρόν όμως, είναι «γλάρος» και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της ομάδας του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, η οποία για πρώτη φορά πανηγύρισε ευρωπαϊκή πρόκριση.

Έμελλε η πρώτη της ήττα στην Ευρώπη να λάβει χώρα από την ΑΕΚ και το εισιτήριο για την επόμενη φάση, να «κλειδώσει» σε βάρος της ελληνικής ομάδας. Με το σφύριγμα της λήξης, ο Φάνης Τσοκανάς ήρθε σε επαφή με τον Έβαν Φέργκιουσον και αυτός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του England365.

Μας μίλησε για την ατμόσφαιρα στην OPAP Arena, την ομάδα του και τις «μάχες» του με τον Βίντα και τον Μουκουντί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μακροπρόθεσμο στόχο της Μπράιτον, που είναι να σηκώσει την «κούπα» το Europa League. Το πιστεύει, το θέλει και μας το δήλωσε αποκλειστικά…

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Έβαν Φέργκιουσον στον Φάνη Τσοκανά, μετά το σπουδαίο «διπλό» της Μπράιτον στην Αθήνα:

Αρχικά, συγχαρητήρια για τη νίκη Έβαν και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Πες μας τις σκέψεις σου για το παιχνίδι και για το αν η νίκη της ΑΕΚ στην Αγγλία, δυσκόλεψε πνευματικά περισσότερο την Μπράιτον στην OPAP Arena;

«Ναι, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Τρομερή ατμόσφαιρα, πολύ όμορφο γήπεδο, πολύ καλοί οπαδοί. Ωστόσο, παλέψαμε πολύ, λειτουργήσαμε καλά ως ομάδα και καταφέρνουμε να φύγουμε με ένα μεγάλο αποτέλεσμα από την Αθήνα.»

Έδωσες μεγάλες «μάχες» είναι η αλήθεια με τους κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ, τον Ντομαγκόι Βίντα, τον Αρόλντ Μουκουντί. Ξεχώρισες κάποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ περισσότερο;

«Νομίζω πως είναι εξαιρετική ομάδα. Συνολικά. Μας δημιούργησαν πάρα πολλά προβλήματα, όλοι μαζί. Παρατήρησα πως είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός. Γενικώς, μία πολύ καλή ομάδα.»

Έβαν, μπορεί να είσαι μικρός ακόμη ηλικιακά, αλλά είναι προφανές πως έχεις όλο το μέλλον μπροστά σου. Πώς νιώθεις για αυτό, υπάρχει πίεση γύρω από το όνομά σου;

«Ναι, είναι αλήθεια. Είναι δύσκολο πολλές φορές, δεν προλαβαίνεις να καθίσεις κάτω, να σκεφτείς και να ξεκουραστείς. Υπάρχουν διαρκώς αγωνιστικές υποχρεώσεις, πρέπει να είσαι έτοιμος, οφείλεις να δουλεύεις σκληρά και να προετοιμάζεσαι κατάλληλα. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ.»

Θεωρείς πως η Μπράιτον μπορεί να πάει όλο τον δρόμο στην διοργάνωση, να φτάσει μακριά ή ακόμη και να κατακτήσει το Europa League;

«Αυτό είναι το πλάνο. Αυτό πιστεύω. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου! Ήρθαμε στην διοργάνωση και θέλουμε να κερδίσουμε!»

Κάνε μας ένα σχόλιο για το γήπεδο. Είναι η δεύτερη φορά που έρχεσαι εδώ, μετά από το ματς της Ιρλανδίας με την Ελλάδα…

«Το γήπεδο είναι όμορφο και πολύ διαφορετικό, ακόμη καλύτερο, πιο θορυβώδες, από όταν έπαιξα εδώ με την Ιρλανδία. Μου άρεσε πολύ!»

 

Φάνης Τσοκανάς, Δημήτρης Μανάκος