«Ακραία» πρόταση: Πώς μπορούμε στο Europa Conference League να δούμε Λούτον – Ρεάλ Μαδρίτης;

Προφανώς και δεν περιμένουμε πως θα συμβεί. Σαφώς και θα ήταν απίθανο. Αλλά υπάρχει άραγε τρόπος, να δούμε τη Λούτον να συναντά τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην Αγγλία, για το Europa Conference League;



«Ακραία» πρόταση: Πώς μπορούμε στο Europa Conference League να δούμε Λούτον – Ρεάλ Μαδρίτης;

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2021 και έλαβε χώρα για πρώτη φορά πριν από μία διετία, με τη Ρόμα να αποτελεί τον «παρθενικό» σύλλογο που κατέκτησε το τρόπαιο.

Ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα και σε μικρότερου βεληνεκούς ομάδες να ονειρεύονται, θέλοντας να βάλει άπαντες στη διαδικασία να αντιμετωπίζουν σοβαρά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιθανώς, ο ΠΑΟΚ στο Europa League δεν θα είχε φτάσει μέχρι και τους «8» της διοργάνωσης, ή με την ίδια λογική, η Γουέστ Χαμ ενδεχομένως δεν θα κατόρθωνε να φτάσει δίχως ήττα μέχρι και το φινάλε, και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα.

Όπως και να έχει όμως, το Europa Conference League άρχισε να υπάρχει ως σκέψη εντός της UEFA το 2015 και από εκεί και έπειτα, εφαρμόστηκε με τη μορφή που το γνωρίζουμε, έξι χρόνια μετά. Προσελκύει τα βλέμματα, δημιούργησε το αίσθημα που επιθυμούσε, αλλά μία… ακραία πρόταση ενός γνωστού Άγγλου φίλου του ποδοσφαίρου στο Twitter, έδωσε «τροφή» για σκέψη.

Τι πρότεινε λοιπόν ο συγκεκριμένος άνθρωπος; Να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον θεσμό, όλες οι ομάδες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και από τα υπόλοιπα, βάση του σχετικού ranking, και να δημιουργηθεί ένα «πρωτάθλημα», στο οποίο θα συμμετέχει και η Ρεάλ Μαδρίτης, και η Λούτον.

Τα παραδείγματα είναι τυχαία, αλλά αυτά τα club συμπεριλήφθηκαν στην πρότασή του, προκειμένου να κάνουν τους οπαδούς να ταξιδεύουν συχνότερα και να δοθεί η ευκαιρία για ευρωπαϊκές παραστάσεις, σε κάθε λογής ευρωπαϊκό σύλλογο.

Προφανώς και θα είχε ενδιαφέρον, αλλά τα ερωτήματα που «γεννήθηκαν» είναι αμέτρητα. Πώς μία ομάδα του Champions League θα συμμετέχει σε δύο διοργανώσεις, τι θα κερδίζει ο σύλλογος που έχει μεγαλύτερο «brandname» από τον αντίπαλό του, τι δομή θα έχει ο θεσμός, και πολλά άλλα, που προφανώς σκέφτεστε.

Πώς ολοκλήρωσε την πρότασή του; Ότι θα ήθελε να δει τη Ρεάλ Μαδρίτης να συναντά τη Λούτον, εκτός έδρας, ή μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα να ταξιδεύει στο Στόουκ, σε ένα βροχερό βράδυ στο «Νησί». Ναι, είναι ένα όνειρο… τρελό. Αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μία πρόταση!

Δημήτρης Μανάκος