Γίνεται η Μπράιτον να τερματίσει τελευταία, με επτά βαθμούς; Ναι και εξαρτάται από την ΑΕΚ!

Και όμως, μπορεί να συμβεί. Παρ' ότι η Μπράιτον τη δεδομένη χρονική στιγμή μετρά επτά βαθμούς στο Europa League και βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου της. Υπάρχει όμως τρόπος, να τερματίσει ακόμη και τελευταία. Δύο αρνητικά δικά της αποτελέσματα και μία… ολλανδική αντεπίθεση, μπορούν να «πληγώσουν» τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.  



Γίνεται η Μπράιτον να τερματίσει τελευταία, με επτά βαθμούς; Ναι και εξαρτάται από την ΑΕΚ!

Η αλήθεια είναι πως ως στιγμής, η πορεία της Μπράιτον στο πρώτο Europa League της ιστορίας της, είναι σχεδόν άρτια. Διότι ναι μεν ηττήθηκε από την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα της στον θεσμό, στο «Άμεξ», αλλά από εκεί και πέρα, η εικόνα της και οι εμφανίσεις της, μόνο θετικά μπορούν να κριθούν.

Οι «γλάροι» ταξίδεψαν στη Γαλλία, βρέθηκαν με 2-0 πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να αντιδράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μείωσαν σε 2-1, ισοφάρισαν με πέναλτι και ο πρώτος βαθμός ιστορικά στην Ευρώπη, ήταν γεγονός.

Ακολουθούσαν δύο κρίσιμα ματς με τον Άγιαξ, αλλά πλέον, το αποτέλεσμα στο «Βελοντρόμ», είχε κάνει την Μπράιτον να αισθάνεται καλά. Επικράτησε με 2-0 των Ολλανδών στην Αγγλία και εν συνεχεία, μετέβη στη «Johan Cryuff Arena» για το αποφασιστικότερο βήμα της πρόκρισης. Τρίποντο και εκεί, με το ίδιο σκορ και… χαμός στον όμιλο της ΑΕΚ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στην κορυφή της βαθμολογίας φιγουράρει η Μαρσέιγ, η οποία γνωρίζει πως με έναν απλό τρόπο, τερματίζει πρώτη από την 5η κιόλας αγωνιστική. Αρκεί να κερδίσει η ίδια τον Άγιαξ και οι Άγγλοι να χάσουν στην Αθήνα από την ΑΕΚ.

Υπάρχει όμως τρόπος, να μετρά επτά βαθμούς η Μπράιτον μετά από 360 αγωνιστικά λεπτά και να καταλήξει τελευταία στον πιο δύσκολο όμιλο του Europa League; Φυσικά και γίνεται. Αν η Μπράιτον χάσει από την ΑΕΚ και μείνει στην ισοβαθμία με την ελληνική ομάδα και εν συνεχεία, χάσει στην τελευταία στροφή και στο «σπίτι» της από τη Μαρσέιγ, σε συνδυασμό με δύο νίκες του Άγιαξ.

Αν λοιπόν, ο «ουραγός» «Αίαντας» κάνει το 2χ2 επί των Μαρσέιγ και ΑΕΚ και η Μπράιτον χάσει στην OPAP Arena και στο «Άμεξ», τερματίζει τελευταία. Ναι, παρ' ότι μετρά επτά βαθμούς ήδη…

 

 

Δημήτρης Μανάκος