Μηχανή των γκολ η Άρσεναλ, βραδιά ιστορίας με εξάρα και πρόκριση ως πρωτοπόρος στους «16»! (vids)

Κατακτώντας ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τις... φωτιές που πετούσε στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Λανς, η Άρσεναλ διέσυρε τους Γάλλους με το τελικό 6-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» ως πρωτοπόρος του Β' ομίλου. Πέντε γκολ μέχρι το 45' + 1', ιστορική επίδοση για αγγλική ομάδα και πρωτόγνωρη κατάσταση με τόσους διαφορετικούς σκόρερ!  



Μηχανή των γκολ η Άρσεναλ, βραδιά ιστορίας με εξάρα και πρόκριση ως πρωτοπόρος στους «16»! (vids)

Αφού νωρίτερα η Σεβίλλη δεν της έκανε τη χάρη ώστε να έχει εξασφαλισμένη πρόκριση προτού καν... πατήσει χορτάρι, η Άρσεναλ αγρίεψε στ' αποδυτήρια πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Λανς.

Όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο... ξέσπασε με τέσσερα τέρματα σε διάστημα 14' και συνολικά πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς σκόρερ στο πρώτο μέρος, γράφοντας μοναδική ιστορία στη διοργάνωση!

Το... πάρτι στο «Έμιρεϊτς» άρχισε από το 13ο λεπτό, όταν ο Χάβερτς κατάλαβε ότι έπρεπε να τρέξει πρώτος ανάμεσα από τους αμυντικούς και να κάνει την προβολή από την μπαλιά του Ζεσούς, για το 1-0.

Ο δημιουργός του πρώτου γκολ πέτυχε το δεύτερο τέρμα των «κανονιέρηδων». Είδε τον Σάκα να επιμένει στο 21' για να κάνει το γύρισμα και να τον τροφοδοτήσει, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος πρώτα να ντριμπλάρει έναν αμυντικό και να τελειώσει σωστά για το 2-0. Το κρεσέντο σκοραρίσματος συνεχίστηκε με τον Σάκα στο 23' να παίρνει το «ριμπάουντ» από προσπάθεια του Μαρτινέλι και ν' αρχίσει να διαμορφώνεται ο θρίαμβος.

Ο «Μάρτι» ήθελε με μανία να μπει κι εκείνος στη λίστα των σκόρερ και το έκανε στο 28' με υπέροχο δεξί σουτ έχοντας ξεκινήσει από αριστερά και συγκλίνοντας προς το κέντρο για να «εκτελέσει». Μπορεί αμέσως μετά για μερικά λεπτά να ηρέμησαν τα πράγματα, αλλά η Λανς ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή τα δίχτυα της πάλι θα μπορούσαν να κουνιούνται... Και αυτό έγινε στο 45' + 1' από το ωραίο γύρισμα του Τομιγιάσου προς τον Έντεγκααρντ, που έκανε το βολέ για το 5-0!

Ποτέ ξανά καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν είχε αποκτήσει προβάδισμα πέντε τερμάτων σε αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το είχε καταφέρει πλέον η Άρσεναλ του Αρτέτα, εξασφαλίζοντας φυσικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Επιπλέον, ποτέ άλλοτε κανένας άλλος σύλλογος δεν είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης στ' αστέρια και προστέθηκε το όνομα των «κανονιέρηδων» και σε αυτή την επίδοση!

Προφανώς ο ρυθμός θα έπεφτε πια στο δεύτερο μέρος, δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρισκάρουν οι Λονδρέζοι, έπρεπε να κρατήσουν δυνάμεις και απλά να διαχειριστούν το χρόνο μέχρι ν' ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Οι παίκτες του Αρτέτα, όμως, συνέχισαν να φτιάχνουν ευκαιρίες για γκολ και τελικά στο 86ο λεπτό ο Ζορζίνιο από κερδισμένο πέναλτι του Μαρτινέλι διαμόρφωσε το τελικό 6-0. Πάντως, η μεγαλύτερη νίκη της Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παραμείνει εκείνο το 7-0 επί της Σπάρτα Πράγας τον Οκτώβρη του 2007.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης