Σαν να... πέταξαν στα σκουπίδια τις συστάσεις για τον κανονισμό αναφορικά με το χέρι (vid)

Μόλις πριν από μερικούς μήνες, ο συγκεκριμένος κανονισμός ήταν από τα κύρια θέματα συζήτησης στη Νιόν της Ελβετίας. Και στα τέλη του Νοέμβρη στο Παρίσι, πήγαν όλα... περίπατο με την λανθασμένη απόφαση διαιτητή και VAR στο χέρι του Λιβραμέντο στις καθυστερήσεις της ισοπαλίας (1-1) της Νιούκαστλ με την Παρί.  



Σαν να... πέταξαν στα σκουπίδια τις συστάσεις για τον κανονισμό αναφορικά με το χέρι (vid)

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ προσπαθεί από δεξιά να κάνει το γέμισμα, ο εξαιρετικός σε ολόκληρο το ματς, Τίνο Λιβραμένο τον μαρκάρει, η μπάλα χτυπάει στο στήθος του, εν συνεχεία στο χέρι του και στήνεται στην άσπρη βούλα.

Πέναλτι, είναι η απόφαση διαιτητή και VAR, ωστόσο, είναι πέρα ως πέρα λανθασμένη. Το περιστατικό είναι λογικό να έχει προκαλέσει τρομερές αντιδράσεις, αφού δεν αποκλείεται να έχει ήδη παίξει αρνητικό ρόλο στις ελπίδες που είχε η ομάδα του Χάου για μια τεράστια πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι όλα αυτά, όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλη, βρέθηκε στη Νιόν της Ελβετίας και στα γραφεία της UEFA το νεοσύστατο Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (Football Board), συζητώντας μεταξύ άλλων βασικών θεμάτων και τον κανονισμό για το χέρι. Στόχος, να γίνει όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο το πότε είναι παράβαση και πότε όχι, ειδικά όταν πρώτα έχει υπάρξει επαφή σε άλλο σημείο του σώματος. Και μάλλον έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα πίσω, το βράδυ της Τρίτης στην πόλη του φωτός... 

Σπουδαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως οι Ζιντάν, Αντσελότι, Μουρίνιο, Μπέιλ, Ρόμπι Κιν, Φίγκο, Μαλντίνι και άλλοι, βρίσκονται σε αυτή την επιτροπή που έχει σκοπό να βοηθήσει ως ανεξάρτητη «φωνή», σε τομείς όπως οι κανονισμοί διαιτησίας, η φροντίδα για τα τμήματα υποδομών και το αθλητικό καλεντάρι. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης