Πικράθηκε στο 90' + 8' η Νιούκαστλ στο Παρίσι, πρωτιά με τρομερή ανατροπή η Σίτι!

Κρατούσε την τεράστια νίκη με νύχια και με δόντια, αλλά δεν άντεξε... Η Νιούκαστλ είδε τον Μπαπέ στο 90' + 8' να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 στο «Παρκ ντε Πρενς» και να της μειώνει αισθητά τις ελπίδες πρόκρισης από τον «όμιλο του θανάτου». Συμμάζεψε τα... ασυμμάζευτα του πρώτου ημιχρόνου η Σίτι και με τρομερό come-back επιβλήθηκε 3-2 της Λειψίας, καπαρώνοντας την πρωτιά του γκρουπ.  



Πικράθηκε στο 90' + 8' η Νιούκαστλ στο Παρίσι, πρωτιά με τρομερή ανατροπή η Σίτι!

Παρί Σεν Ζερμέν – Νιούκαστλ 1-1

Το μεγαλύτερο ερώτημα που προκλήθηκε για τη Νιούκαστλ πριν από την έναρξη του ματς ήταν αν θα έβγαζε φρεσκάδα και θα είχε δυνάμεις μετά από το παιχνίδι με την Τσέλσι και τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε απέναντι στους «μπλε». Κι αφού πρώτα κατάφερε ν' ανταπεξέλθει στις συνθήκες πίεσης που δημιούργσε η Παρί, η ομάδα του Χάου στάθηκε τρομερά στον αγωνιστικό χώρο. Ναι, ο Μπαπέ ήταν επικίνδυνος, αλλά όχι απειλητικός για την εστία του Πόουπ, ο Ντεμπελέ έτρεχε, προσπαθούσε, αλλά ήταν μόνος του και κάπως έτσι οι «καρακάξες» άρχισαν να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Και στο 24ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα! Ο Αλμιρόν έκανε το αριστερό σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Ντοναρούμα απέκρουσε, αλλά ο Ίσακ είχε τρέξει πρώτος στη μπάλα για να πάρει το «ριμπάουντ» και να γράψει το 1-0. Ήταν δίκαιο βάσει της σοβαρότητας με την οποία εμφανίστηκε η αγγλική ομάδα στο «Παρκ ντε Πρενς», έχοντας δείξει να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για την κρισιμότητα της περίστασης. Στο δεύτερο μέρος οι 9 από τους 11 ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ έμειναν πίσω από την μπάλα, κλείνοντας κάθε διάδρομο προς τα καρέ του Πόουπ.

Ο τελευταίος όταν χρειάστηκε δήλωσε δυναμικά «παρών» σε φάσεις με τους Ντεμπελέ και Μπαρκόλα, αλλά οι «καρακάξες» είχαν πλέον στριμωχθεί στα σχοινιά. Τα λεπτά περνούσαν... βασανιστικά αργά για τον Χάου και τους παίκτες του, αλλά δεν κράτησαν όλους τους βαθμούς... Στις καθυστερήσεις ο Λιβραμέντο έκανε χέρι, ο Μπαπέ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και από εκεί ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 90' + 8'. Πλέον, η πρόκριση δεν περνάει μόνο από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Νιούκαστλ, αφού θέλουν τη βοήθεια και της Ντόρτμουντ στο δικό της παιχνίδι κόντρα στους Παριζιάνους στην τελευταία αγωνιστική...

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2

Παντελώς αγνώριστη η Σίτι στο πρώτο μέρος. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν ούτε οι οπαδοί της ομάδας στο Etihad, ούτε οι Γερμανοί ταξιδιώτες που το έβλεπαν αυτό το πράγμα από τις εξέδρες των φιλοξενούμενων. Οι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν δεν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορούσε να διανοηθεί αυτό που αντίκριζε από τους ποδοσφαιριστές του. Ειδικά από τη στιγμή που στο 33' το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 για την Λειψία!

Η γερμανική ομάδα προηγήθηκε μόλις 13ο λεπτό με τον Λουίς Οπέντα να νικά τον Ορτέγκα σε φάση όπου η ολιγωρία της άμυνας των «πολιτών» πρόσφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης στην οποία βρέθηκε η Σίτι στην αναμέτρηση. Είκοσι λεπτά αργότερα, ξανά ο ίδιος άνθρωπος πέτυχε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, αφού πρώτα τα έβαλε με τους Ντίας και Γκβάρντιολ και βγήκε νικητής για το 2-0!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ως προπονητής μονάχα μια φορά είχε καταφέρει να κάνει ανατροπή σε αντίστοιχη περίπτωση με την ομάδα του πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στην ανάπαυλα σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Και βρισκόταν στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Ήταν στους «16» της σεζόν 2015-2016, η Γιουβέντους είχε προβάδισμα 2-0 στη Βαυαρία στη λήξη των 45' και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και το 4-2 στην παράταση. Ο Καταλανός προπονητής έριξε στο ματς τον Άκε αντί του Ρούμπεν Ντίας στα μετόπισθεν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η κατοχή της μπάλας απέκτησε γαλάζιο χρώμα, ο Ντοκού σηκώθηκε για να περάσει στο ματς και ο Χάαλαντ «χτύπησε» άμεσα. Στο 54ο λεπτό ο Φόντεν ετοίμασε το γκολ για τον Νορβηγό που έφτασε στα 40 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ σε 35 εμφανίσεις και έγινε παράλληλα ο ταχύτερος και ο νεαρότερος με τέτοια επίδοση!

Αμέσως μετά έγιναν κι άλλες αλλαγές από τον Πεπ που έριξε στη «μάχη» τους Ντοκού και Άλβαρες, η Λειψία πήρε το μήνυμα, κλείστηκε στο «καβούκι» της, αλλά δεν γλίτωσε! Το 2-2 ήρθε στο 70' με ωραία επαφή και τελείωμα από τον Φόντεν. Οι Γερμανοί πήγαν να ξανακλέψουν το προβάδισμα, αλλά το γκολ του Φάμπιο Καρβάλιο από το πουθενά, δεν μέτρησε για οφσάιντ. Τελικά ήταν θέμα χρόνου και επιβεβαιώθηκε, με τον Χούλιαν Άλβαρες να γίνεται αποδέκτης κόντρας σε προσπάθεια του Φόντεν (παρών και στα τρία τέρματα ο Άγγλος) και να σκοράρει στο 87' για να ολοκληρώσει την τεράστια ανατροπή γράφοντας το 3-2 για τους «πολίτες», που τερματίζουν οριστικά στην 1η θέση του ομίλου. 

Κώστας Ζάλιαρης