Η ατάκα του Ρόι Κιν που προκάλεσε… σοκ στη Γιουνάιτεντ: «Είστε 6οι και πανηγυρίζετε, το καταλαβαίνετε;»

«Αιχμηρή» δήλωση του Ρόι Κιν, σύγκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του παρελθόντος με τη σημερινή έκδοσή της, έκανε λόγο για… ντροπή και για standard, τα οποία με το πέρασμα του χρόνου υποβαθμίζονται. Ξεκάθαρος, ειλικρινής, σε μία τοποθέτηση που ουδείς περίμενε…



Η ατάκα του Ρόι Κιν που προκάλεσε… σοκ στη Γιουνάιτεντ: «Είστε 6οι και πανηγυρίζετε, το καταλαβαίνετε;»

Είναι βελτιωμένη. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Μετρά πέντε νίκες στα έξι τελευταία της παιχνίδια στην Premier League. Αισίως, πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» επί της… πληγωμένης Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», με το τελικό 3-0 να αναδεικνύει τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει ανατρέψει την κατάσταση, η μεγάλη περίοδος «κρίσης» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει παρέλθει και άπαντες αρχίζουν να του δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, ο Ρόι Κιν, θέλησε να μπει στη διαδικασία να συγκρίνει τη νοοτροπία που διέπει τον σύλλογο τη δεδομένη χρονική στιγμή, συγκριτικά με το παρελθόν. Ήταν ξεκάθαρος και «αιχμηρός». Επισήμανε στον «αέρα» του Sky Sports πως δεν γίνεται να είσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να είσαι ικανοποιημένη που βρίσκεσαι στην 6η θέση.

Παλαιότερα, και ειδικότερα στην εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αυτό λογιζόταν ως αποτυχία και όλοι θα ένιωθαν ντροπή. Μίλησε για τα standard που έχουν αλλάξει λοιπόν και επισήμανε πως ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος με την πορεία της ομάδας.

 

Συγκεκριμένα, η τοποθέτησή του Ρόι Κιν:

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι 6η τώρα. Αν γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα δω πως αν κάποτε ήταν 6η, θα ήταν ντροπή για όλους. Αλλά αυτή τη στιγμή, όλοι είναι χαρούμενη για αυτή την θέση…»

Δημήτρης Μανάκος