Με αυτή τη Γιουνάιτεντ και το γκολ της σεζόν, θα χαμογελάει και ο… Ρούνεϊ! (vids)

Την καλύτερή της εμφάνιση στην φετινή Premier League πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε με 3-0 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Θα… ζήλεψε και ο Ρούνεϊ το γκολ του Γκαρνάτσο, σκόραρε με πέναλτι και ο Μάρκους Ράσφορντ. Στην τελευταία θέση τα «ζαχαρωτά», που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, μετά την αφαίρεση βαθμών!



Με αυτή τη Γιουνάιτεντ και το γκολ της σεζόν, θα χαμογελάει και ο… Ρούνεϊ! (vids)

Πήγε σε ένα ομολογουμένως ιδιαίτερα δύσκολο… περιβάλλον, με το «Γκούντισον Παρκ» να «βράζει» μετά την αφαίρεση βαθμών, γνώριζε πως η αποστολή της δεν θα είναι απλή, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εξαιρετική απέναντι στην Έβερτον και επικράτησε με 3-0.

Και όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, η στιγμή του ματς έλαβε χώρα στο 3ο λεπτό. Ένα γκολ που θα δείτε και θα ξαναδείτε σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν, από τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Απίθανο ψαλιδάκι, φοβερό τελείωμα και προβάδισμα για τους «κόκκινους διαβόλους», σε ένα γκολ που θα ζήλευε και ο… Γουέιν Ρούνεϊ.

Από εκεί και πέρα, και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, τα «ζαχαρωτά» πίεσαν και είχαν τις στιγμές τους. Ο Κάλβερτ Λιούιν απείλησε στο 30ο λεπτό με το κεφάλι, ενώ ουδείς κατάλαβε πώς δεν κατέληξε στα δίχτυα η προσπάθειά του, αλλά και αυτή του ΜακΝίλ στο 33’, με τους Ονάνα και Μεϊνού να γλιτώνουν τους φιλοξενούμενους.

Ακολούθησε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Κάλβερτ Λιούιν στο 40’, ενώ το 1-0 του πρώτου μέρους «ευνοήθηκε» και από μία σημαντική ευκαιρία του Γκέιγ, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε.

Στο δεύτερο μέρος όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν. Σκόραραν για το 2-0 στο 56ο λεπτό, με πέναλτι που κέρδισε ο Μαρσιάλ και μετουσίωσε σε γκολ ο Ράσφορντ, ενώ διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, όταν 10 λεπτά μετά, ο Ονάνα σταμάτησε εντυπωσιακά τον Γκέιγ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με το πρώτο του γκολ στη σεζόν ο Άντονι Μαρσιάλ, με άψογο «σκάψιμο» πάνω από τον Πίκφορντ, ενώ η Έβερτον εξακολουθούσε να αστοχεί, βλέποντας τον Μικολένκο να σημαδεύει το δοκάρι στο 77’.

Το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους και κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανεβαίνει στους 24 βαθμούς και την 6η θέση, ενώ η Έβερτον μένει τελευταία και στο -3 από τη σωτηρία.

Δημήτρης Μανάκος