Κόκκινη ο Ντανκ, «άκυρες» οι δύο κίτρινες: Από το 2011 είχε να αποβληθεί παίκτης για τέτοιον λόγο στην Premier League!

Δεν το κατάλαβε κανείς. Όλοι θεωρούσαν πως δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες ο Λιούις Ντανκ στο Νότιγχαμ Φόρεστ - Μπράιτον. Τελικά, ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα, για λόγο που είχαμε να δούμε στην Premier League από το 2011!



Κόκκινη ο Ντανκ, «άκυρες» οι δύο κίτρινες: Από το 2011 είχε να αποβληθεί παίκτης για τέτοιον λόγο στην Premier League!

Είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες αποβολές που έχει λάβει χώρα ποτέ σε επίπεδο Premier League. Αυτό είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται. Η Μπράιτον επικρατούσε με 3-1 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ», αλλά τρία λεπτά πριν συμπληρώσουμε τα 80’ στο ματς, ήρθε μία απίθανη στιγμή με πρωταγωνιστή τον Λιούις Ντανκ.

Όλα ξεκίνησαν από μία υπόδειξη πέναλτι του Άντονι Τέιλορ, την οποία οι «γλάροι» αμφισβήτησαν έντονα. Ο VAR παρενέβη, η παράβαση καταλογίστηκε και κάπως έτσι, η γηπεδούχος βρήκε την ευκαιρία να μπει και πάλι στο παιχνίδι και να αγχώσει την Μπράιτον, αναφορικά με το πρώτο της «διπλό» σε επίπεδο Premier League, μετά τον Σεπτέμβριο.

Ο Ντανκ ήταν έξαλλος και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, έμοιαζε να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες και να αποβάλλεται από το ματς. Λίγο μετά τη λήξη, διευκρινίστηκε πως αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή της συνάντησης.

Δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ τι του είπε, πιθανότατα τον έβρισε και εν συνεχεία πήρε την  άγουσα για τα αποδυτήρια, σε μία απόφαση που δεν είχε υπάρξει ποτέ στην Premier League, από το 2011.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως πριν από 12 χρόνια, ήταν η τελευταία φορά που αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα ένας παίκτης για «κακή» συμπεριφορά και έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή. Την είχε βγάλει ο Μάικ Ντιν στον Λι Κάτερμολ.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που ο αρχηγός της Μπράιτον δεν δέχθηκε δύο κίτρινες, αλλά απευθείας κόκκινη, θα χάσει τα επόμενα τρία ματς της ομάδας του στην Premier League. Προφανώς και είναι σοβαρότατο πλήγμα για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, από τη στιγμή που μετρά 10+ αγωνιστικά ζητήματα, με τραυματισμούς και αποβολές…

Δημήτρης Μανάκος