Πέθανε ο θρυλικός Τέρι Βέναμπλς - Είχε οδηγήσει την Αγγλία στους «4» του Euro '96

Ακόμα μια εμβληματική προσωπικότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου παύει να βρίσκεται ανάμεσά μας, αφού, ο Τέρι Βέναμπλς απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών. 



Πέθανε ο θρυλικός Τέρι Βέναμπλς - Είχε οδηγήσει την Αγγλία στους «4» του Euro '96

Η οικογένεια του Βέναμπλς γνωστοποίησε τον θάνατο του Τέρι Βέναμπλς έχοντας ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από αρρώστια. 

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Αγγλίας τον ευχαριστεί και τον ευγνωμονεί για όσα κατάφερε να παρουσιάσει ως ομοσπονδιακός προπονητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του '96, με τα «τρία λιοντάρια» να πραγματοποιούν σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά να γεύονται το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού στα ημιτελικά. 

Ο Βέναμπλς στα 15 χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε τοπ επίπεδο, υπηρέτησε τις Τσέλσι, Τότεναμ, Κρίσταλ Πάλας και ΚΠΡ, καταγράφοντας περισσότερες από 500 συμμετοχές σε αυτές τις ομάδες!

Με τα «σπιρούνια», ωστόσο, δημιούργησε μια πολύ πιο δυνατή σχέση, κατακτώντας και το Κύπελλο Αγγλίας με το κλαμπ, το 1991 (και του 1967 ως ποδοσφαιριστής)! 

Ως προπονητής θήτευσε επίσης στις Κρίσταλ Πάλας, Μίντλεσμπρο, Λιντς και Μπαρτσελόνα.

Με τους «μπλαουγκράνα» θα έχει να θυμάται το πρωτάθλημα του '85, το πρώτο για τον σύλλογο της Καταλονίας έπειτα από 11 χρόνια. Μάλιστα, με την πρόσληψή του στην Μπαρτσελόνα, του έγινε ξεκάθαρο πως έπρεπε ν' αποχωρήσει ο Μαραντόνα από το ρόστερ. Έτσι κι έγινε, με τον Βέναμπλς να παίρνει για την επίθεση τον Άρτσιμπαλντ από την Τότεναμ. 

Ως τεχνικός στη Βαρκελώνη, έφτασε και στον ευρωπαϊκό τελικό του '86, όπου όμως θριάμβευσε η Στεάουα Βουκουρεστίου. Στην παρουσία του στο «τιμόνι» των Πάλας και ΚΠΡ, κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας το 1979 και το 1983 αντίστοιχα.

Το 1982 έπαιξε τελικό με την Τότεναμ, όντας προπονητής της ΚΠΡ. Το πρώτο ματς ολοκληρώθηκε με 1-1, αλλά στον επαναληπτικό, οι Spurs επικράτησαν με 1-0 στο Wembley, χάρη στο γκολ του Χοντλ με πέναλτι στο 6ο λεπτό.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης