Δεν είναι… ψέμα: Ο Χάβερτς είναι εδώ και έστειλε την Άρσεναλ στην κορυφή! (vid)

Τεράστιο «διπλό» της Άρσεναλ επί της Μπρέντφορντ στο «Κομιούνιτι», με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 1-0 στο φινάλε. Έκρινε το ματς ο Κάι Χάβερτς με κεφαλιά στο 89’ και έστειλε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, μόνη – πρώτη, στην βαθμολογία, μετά από 13 αγωνιστικές!



Δεν είναι… ψέμα: Ο Χάβερτς είναι εδώ και έστειλε την Άρσεναλ στην κορυφή! (vid)

Επρόκειτο δεδομένα για μία αναμέτρηση που η Άρσεναλ δεν θα… ξεμπέρδευε εύκολα. Κάτι το γεγονός πως η Μπρέντφορντ είναι πολύ καλή ομάδα και δυσκολεύει άπαντες, κάτι το ότι οι «κανονιέρηδες» γνώριζαν πως με νίκη, θα βρίσκονταν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, πρόσθεσε έξτρα άγχος στους ποδοσφαιριστές του Μικέλ Αρτέτα.

Και η εν λόγω πίεση, «βάρυνε» πιο πολύ από όλους τον Άαρον Ράμσντεϊλ, ο οποίος στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα της ομάδας του μετά από 12 εβδομάδες, έμοιαζε να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα, πράγμα που φανερώθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Στην πρώτη περίπτωση, στο 13ο λεπτό, ο Άγγλος γκολκίπερ με την μπάλα στο έδαφος για ελεύθερο, έπαιξε με τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες και… κόλλησε, με τον Ντέκλαν Ράις να σώζει την Άρσεναλ πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, «κατάφερε» να κάνει ακόμη ένα τραγικό σφάλμα. Αυτή τη φορά με τα χέρια. Του γλίστρησε από τα χέρια, έσκασε στο έδαφος, αλλά η άμυνα της Άρσεναλ πρόλαβε να τον σώσει και πάλι από μία βέβαιη παραβίαση.

Ενδιάμεσα, η φιλοξενούμενη κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, να πιέσει, αλλά να μην βρίσκει την κλασσική ευκαιρία, για να πάρει το προβάδισμα. Και όταν αυτή ήρθε, παρενέβη ο VAR.

Στο 42ο λεπτό, ο Σάκα πέρασε μία εξαιρετική πάσα για τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Φλέκεν. Το ριμπάουντ πήρε ο Λεάντρο Τροσάρ, το 1-0 ήταν γεγονός, αλλά η τεχνολογία δεν του επέτρεψε να το χαρεί, καθώς ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος.

Στη «λευκή» ισοπαλία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και με την έναρξη της επανάληψης, η Άρσεναλ έμοιαζε αποφασισμένη να πάρει το πολυπόθητο προβάδισμα. Μία σέντρα του Σάκα προειδοποίησε στο 47’, αλλά τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο την είχε η Μπρέντφορντ.

Στο 78ο λεπτό, με τον Γιάνελτ να απειλεί, αλλά τον Ζιντσένκο να κάνει ένα απίθανο τάκλιν και να σταματά την μπάλα, λίγο πριν περάσει τη γραμμή και γίνει το 1-0.

Και αφού δεν μπορούσε κανένας, ο Κάι Χάβερτς έδωσε τη λύση. Μαγική σέντρα του Μπουκάγιο Σάκα, άψογη κεφαλιά του Γερμανού στην κλειστή γωνία και σπουδαίο «διπλό» για την Άρσεναλ στο «Κομιούνιτι»!

Δημήτρης Μανάκος