Η Νιούκαστλ προσγείωσε την Τσέλσι με τεσσάρα, ανατροπή με γκολ στο 86' και το 91' η Γουέστ Χαμ!

Η Τσέλσι προδόθηκε από την άμυνά της, έκανε τα πάντα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο στο St. James' Park και η Νιούκαστλ δεν τη... λυπήθηκε καθόλου, φτάνοντας στο 4-1 και έχοντας παίκτη περισσότερο από το 73'. Με δυο γκολ στο φινάλε η Γουέστ Χαμ ανέτρεψε (2-1) όλο το ματς με την Μπέρνλι. Δεύτερη νίκη στη σεζόν για την Λούτον με το 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας, πρώτο θετικό αποτέλεσμα μετά από 6 αναμετρήσεις για την Μπράιτον με το 3-2 στο Νότιγχαμ.  



Η Νιούκαστλ προσγείωσε την Τσέλσι με τεσσάρα, ανατροπή με γκολ στο 86' και το 91' η Γουέστ Χαμ!

Νιούκαστλ – Τσέλσι 4-1

Ο ρυθμός που απέκτησε το παιχνίδι εξ αρχής ευνοούσε και τις δύο ομάδες, αφού είχαν διάθεση για τρεξίματα και επιθέσεις. Οι «μπλε» έπρεπε να είναι βέβαιοι πως κάθε άλλο παρά εύκολη θα ήταν η αποστολή τους στον Βορρά και από το 14ο λεπτό βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ! Ο Μάιλεϊ με ωραία κάθετη βρήκε τον Ίσακ που «εκτέλεσε» για το 1-0!

Το St. James' Park ήθελε πολύ ν' αναθαρρήσει και να πανηγυρίσει ένα καλό αποτέλεσμα μετά την κακή ήττα από την Μπόρνμουθ πριν από τη διακοπή, όμως, ο Στέρλινγκ μετρίασε την αισιοδοξία των «καρακαξών». Στο 23ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1 και λίγο αργότερα ο Έντσο Φερνάντες είδε τον Πόουπ να του αποκρούει εντυπωσιακά ένα σουτ που φάνταζε σίγουρο ότι θα έγραφε την ανατροπή! Η Τσέλσι κατέρρευσε μέσα σε δυο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο του ματς, αφού η παντελώς απρόσεκτη άμυνα και ένα τεράστιο λάθος του Τιάγκο Σίλβα επέτρεψαν στη Νιούκαστλ να φτάσει στο 3-1.

Αρχικά στο 65' ο Λασέλς ανενόχλητος με κεφαλιά έβαλε μπροστά τις «καρακάξες» έχοντας ξεφύγει από κάθε μαρκάρισμα, ενώ, 90'' αργότερα, ο Ζοέλιντον εκμετάλλεύτηκε το λάθος του Σίλβα για να φύγει μόνος απέναντι από τον Σάντσεθ και να σκοράρει για τρίτη φορά για την ομάδα του!

Ο Τζέιμς αποβλήθηκε στο 73' παίρνοντας δυο κίτρινες κάρτες με ανόητο τρόπο και στο 84ο λεπτό ο Γκόρντον από πλάγια αριστερά έχοντας τους Μπαντιασίλ και Τιάγκο Σίλβα μπροστά του, έκανε το διαγώνιο, χαμηλό σουτ για το τελικό 4-1! Με το αποτέλεσμα επέστρεψε η ευφορία στο Νιούκαστλ και ο προβληματισμός στους Λονδρέζους, παρά τα όσα είχαν κάνει οι τελευταίοι στα ντέρμπι με Τότεναμ και Σίτι.

Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ 1-2

Η Μπέρνλι έδειξε πως πάσχει στο θέμα της αυτοπεποίθησης όταν τα πράγματα δείχνουν που και που να πηγαίνουν βάσει σχεδίου. Ο Κομπανί θα πρέπει να το δουλέψει αυτό με τους ποδοσφαιριστές του, εκτός από τον Κολεόσο που έκανε άνω – κάτω την Γουέστ Χαμ. Το παιχνίδι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα πέρα από τις απρόβλεπτες ενέργειες του Αμερικανού ποδοσφαιριστή των «clarets».

Αυτός, τα έβαλε με όλους στο 48' και κέρδισε πέναλτι, με το οποίο ο Τζέι Ροντρίγκεζ έκανε το 1-0. Ευτυχώς για την Γουέστ Χαμ υπήρχε και ο Αρεολά ν' αντιδράσει σωστά σε ορισμένες περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να επέμβει ώστε να παραμείνει, όσο ήταν εφικτό αυτό, εντός παιχνιδιού η ομάδα του Μόγιες.

Κι όχι μόνο έμειναν στο κόλπο οι Λονδρέζοι, αλλά πήραν όλους τους βαθμούς από το ματς! Αρχικά στο 86' από μαγική ενέργεια του Κούντους έχοντας πάνω του τέσσερις αντιπάλους έκανε το γύρισμα και ο Ο'Σέι σημείωσε αυτογκόλ για το 1-1, ενώ, στο 91' με τον ίδιο δημιουργό και γέμισμα με το αριστερό από δεξιά, ο Σούτσεκ με μονοκόματο τελείωμα από το δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό 2-1!

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπράιτον 2-3

Τι και αν είχε ένα σωρό απουσίες; Τι και αν ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την Premier League, εξαιτίας των σχολίων που έκανε πριν από δύο εβδομάδες;

Τι και αν ο Μιτόμα θα λείψει για καιρό και τι και αν η Μπράιτον δεν είχε κερδίσει εκτός έδρας στην Premier League από τον Σεπτέμβριο; Τίποτα από όλα αυτά δεν επηρέασε τους «γλάρους», οι οποίοι πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη με 3-2 στο «Σίτι Γκράουντ» επί της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Και να σκεφτεί κανείς πως το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις για αυτούς, καθώς ο Ελάνγκα έβαλε μπροστά στο σκορ τη γηπεδούχο μόλις στο 3ο λεπτό. Ωστόσο, ούτε ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Άνσου Φάτι, επέδρασε αρνητικά για τους φιλοξενούμενους.

Ο Φέργκιουσον έκανε το 1-1 στο 26΄ και ο Ζοάο Πέδρο, που συμπλήρωνε 20 λεπτά στο ματς, «υπέγραψε» με υπέροχη ανατροπή την ολική ανατροπή, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ενδιάμεσα, η Μπράιτον είχε χάσει και τον Λάμπτεϊ με τραυματισμό, αλλά συνέχισε να πιστεύει πως το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει. Οι «γλάροι» κέρδισαν πέναλτι στο 58ο λεπτό με τον Ζοάο Πέδρο, έπειτα από μαρκάρισμα του Κρις Γουντ και ο πρώτος το μετουσίωσε σε γκολ.

Στο 75ο λεπτό όμως, έλαβε χώρα η στιγμή που άλλαξε όλο το ματς. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε μέσω του VAR και ο Ντανκ ήταν έξαλλος. Πήρε δύο κίτρινες κάρτες σε 10 δευτερόλεπτα, αποβλήθηκε και ο Γκιμπς Γουάιτ μείωσε. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να μην κερδίσει η Μπράιτον, που πανηγύρισε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα!

 

Λούτον – Κρίσταλ Πάλας 2-1

Τεράστια νίκη πανηγύρισε η Λούτον στο «σπίτι» της επί της Κρίσταλ Πάλας, με τους «νεοφώτιστους» να επικρατούν με 2-1, να παραμένουν στην 17η θέση και να βρίσκονται στο +3 από την Έβερτον, έχοντας δώσει φυσικά ένα ματς περισσότερο.

Επρόκειτο για το λιγότερο παραγωγικό παιχνίδι της ημέρας, καθώς οι «αετοί» δεν βρέθηκαν στην καλύτερή τους ημέρα, τουλάχιστον μέχρι και τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Διότι από εκεί και μετά, το ματς πήρε «φωτιά», με τη Λούτον να είναι εν τέλει η κερδισμένη της ημέρας.

Αφού είδε το γκολ του Εντουάρ να ακυρώνεται στο 67’, σκόραρε με τον Μενγκί στο 72’, για να έρθει ο Ολίσε και να σημειώσει το γκολ της αγωνιστικής στο 75ο λεπτό, σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε από τη μεσαία γραμμή.

Και πάλι όμως η γηπεδούχος είχε απάντηση, με τη Λούτον να επικρατεί με 2-1, χάρη στο γκολ του Μπράουν στο 84’!

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 1-3

Η κάκιστη μέρα στην οποία βρέθηκε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της και έκανε την Μπόρνμουθ να παίζει άνετα, ευχάριστα και να φτάνει σε ασφαλές προβάδισμα από το πρώτο μέρος. Αρχικά ο Ταβερνίερ στο 12ο λεπτό με τελείωμα ισάξιο της εξαιρετικής ενέργειας του Σεμένιο, ο οποίος του ετοίμασε το γκολ, έγραψε το 1-0. Και στο 45' + 3' από γκάφα του τερματοφύλακα των «λεπίδων», ο Τζάστιν Κλάιφερτ επιτέλους σκόραρε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο 24χρονος έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά με γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και σε Serie A, LaLiga, Bundesliga και Ligue1! Τα πράγματα γίνονταν χειρότερα για τους γηπεδούχους και καλύτερα για τους επισκέπτες στο Bramall Lane, αφού στο 51' ο Ταβερνίερ από το δεύτερο δοκάρι με μονοκόματο τελείωμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το μοναδικό που κατάφερε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, δίχως όμως να βάλει στοπ στις έντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε, ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 στο 90' + 7' με τον ΜακΜπέρνι.

Κώστας Ζάλιαρης – Δημήτρης Μανάκος