Τελικά, υπάρχει απάντηση: Να γιατί δεν κάνει αλλαγές ο Πεπ!

Όλοι αναρωτηθήκαμε για ποιον λόγο σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε να μην προβεί ούτε σε μία αλλαγή. Ξεκίνησε με τη βασική του ενδεκάδα και δεν την άλλαξε ποτέ. Ούτε μετά την ισοφάριση της Λίβερπουλ. Γιατί το έκανε αυτό; H απάντηση είναι τρομερά απλή…



Τελικά, υπάρχει απάντηση: Να γιατί δεν κάνει αλλαγές ο Πεπ!

Όσο κι αν συζητάνε όλοι για το βάθος που έχει Μάντσεστερ Σίτι, η αλήθεια είναι πως το ρόστερ της φέτος είναι μικρό και αποδεικνύεται από το ποιους πραγματικά είχε στη διάθεση του σε ένα τέτοιο παιχνίδι… κορυφής ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Δεν συζητάμε λοιπόν για αυτούς που επέλεξε να ξεκινήσουν βασικοί. Συζητάμε αποκλειστικά για τους ποδοσφαιριστές που είχε στον πάγκο. Ποιοι ήταν; Ήταν αρχικά δύο τερματοφύλακες, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Ο Ορτέγκα και ο Σκοτ Κάρσον.

Ακολουθεί ο 20χρονος μέσος, Όσκαρ Μπομπ. Μένουν πέντε. Αυτοίο ήταν ο Κάλβιν Φίλιπς που δεν υπολογίζεται και έχει ζητήσει να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, ο Γκόμες, ο Γιόσκο Γκβάρντιολ και ο Ρίκο Λιούς με τον Τζον Στόουνς. Ναι, ίσως οι δύο τελευταίοι να μπορούσαν να έχουν πάρει χρόνο, αλλά και ο Πεπ γνώριζε πως ουδείς εκ των δύο, θα μπορούσε να του αλλάξει δραματικά το ματς. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η Λίβερπουλ είχε ήδη ισοφαρίσει.

Κάπως έτσι, γίνεται πλήρως αντιληπτό για ποιον λόγο ο Πεπ τρέμει και μόνο στην ιδέα, να του λείψει από κάποιο παιχνίδι ο Ρόδρι. Είναι καταλυτικός, είναι απαραίτητος και θυμάστε τι συνέβη την τελευταία φορά που δεν ήταν διαθέσιμος στην Premier League, εξαιτίας μίας κόκκινης κάρτας.

Οι «πολίτες» αποκλείστηκαν από το Λιγκ Καπ, έχασαν με ανατροπή από τη Γουλβς και το κακό «τρίτωσε» στο ματς με την Άρσεναλ, με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι. Ποιον θα μπορούσε λοιπόν να χρησιμοποιήσει μετά το 1-1 των «κόκκινων» ο Πεπ; Προσθέστε σε όλα αυτά και τους τραυματισμούς που έχει. Τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, τον Νούνιες, τον Μετέο Κόβασιτς και τον Τζακ Γκρίλις. Συνεπώς, κανέναν!

Δημήτρης Μανάκος