«Έσπασε» η σιωπή: Ο πρώτος παίκτης της Έβερτον που μίλησε για την αφαίρεση βαθμών!

Ήταν προφανές πως δεν μιλούσε κανένας. Πως υπήρχε ξεκάθαρη οδηγία και πως ουδείς πήρε θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Ήρθε όμως η ώρα και ο Κάλβερτ Λιούιν έκανε την αρχή. Ο πρώτος και μοναδικός – ως τώρα – παίκτης της Έβερτον, που μίλησε στον Τύπο μετά την αφαίρεση των 10 βαθμών!



«Έσπασε» η σιωπή: Ο πρώτος παίκτης της Έβερτον που μίλησε για την αφαίρεση βαθμών!

Προ των πυλών βρισκόμαστε πλέον για την επιστροφή στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων της Premier League και η Έβερτον καλείται να υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ», με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικός, με την πολυσυζητημένη αφαίρεση βαθμών να έχει φέρει την ομάδα στην 19η θέση της κατάταξης και στο -2 από τη σωτηρία, την οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή, «απολαμβάνει» η Λούτον.

Μετά την απόφαση που πάρθηκε σε βάρος της ομάδας του Σον Ντάις, κατέστη φανερή η οδηγία προς πάσα κατεύθυνση, πως ουδείς παίκτης της Έβερτον θα προβεί σε δηλώσεις. Δεν έκανε κανείς, τηρήθηκε αυστηρά και ο μοναδικός που κλήθηκε να τοποθετηθεί δημόσια, ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ανέδειξε τη δυσαρέσκειά του, λέγοντας «τι να συζητήσουμε…».

Ήρθε όμως η ώρα να πάρει κάποιος τον λόγο και δεν είναι άλλος από τον Κάλβερτ Λιούιν. Ο έμπειρος φορ των «ζαχαρωτών» δεν μίλησε ξεκάθαρα για την ποινή της ομάδας, αλλά για την ενότητα μεταξύ των παικτών, το «σοκ» μετά την τιμωρία και την πρόθεση όλων να κερδίσουν στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

«Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Είναι δεδομένο πως αυτός είναι ο στόχος, τηρουμένων των καταστάσεων, αλλά υπάρχει πολύ ενότητα και καλό κλίμα.

Μάθαμε κατά τη διάρκεια των εθνικών ομάδων για την αφαίρεση βαθμών, σοκαριστήκαμε, αλλά δεν θέλω να συζητήσω για αυτό. Δεν μας επηρεάζει, θα βγούμε πιο δυνατοί και θα παλέψουμε την Κυριακή στο παιχνίδι. Το περιμένουμε πώς και πώς…»

Δημήτρης Μανάκος