Ο λόγος που ο Τσιμίκας δεν έπαιξε στο Ελλάδα – Γαλλία και η… σπόντα για το «μεσημεριανό» Λίβερπουλ – Σίτι!

Μάθαμε τον λόγο. Ή για την ακρίβεια επιβεβαιώσαμε για ποιον λόγο απουσίαζε ο Κώστας Τσιμίκας από την αναμέτρηση της Ελλάδας απέναντι στη Γαλλία. Δεν αναφέρθηκε όμως μόνο σε αυτό, αλλά και στη συνήθεια της Premier League να ορίζει μεσημέρι τα ματς της Λίβερπουλ, μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.



Ο λόγος που ο Τσιμίκας δεν έπαιξε στο Ελλάδα – Γαλλία και η… σπόντα για το «μεσημεριανό» Λίβερπουλ – Σίτι!

Πολλοί απόρησαν, αναφορικά με τον λόγο που ο Κώστας Τσιμίκας δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Ελλάδας για το ματς με τη Γαλλία και ταξίδεψε στην Αγγλία, προκειμένου να ενσωματωθεί νωρίτερα στην αποστολή της Λίβερπουλ.

Ο Έλληνας μπακ έδωσε όμως την απάντησή του και φρόντισε να ξεκαθαρίσει τον λόγο, λίγες ημέρες προτού λάβει χώρα το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στην Premier League, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, στο «Έτιχαντ».

Τι είπε λοιπόν ο διεθνής μας; Πως ο λόγος που αποφάσισε να μην είναι στην αποστολή, οφείλεται στις κίτρινες κάρτες. Μετρούσε δύο και σε συνεννόηση με το ελληνικό staff, κρίθηκε προτιμότερο να μην έχει θέση απέναντι στη Γαλλία, ώστε να αποφευχθεί κάθε ρίσκο, αναφορικά με έναν ακόμη «κιτρινισμό».

Διότι αν συνέβαινε αυτό, δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς του Μαρτίου, απέναντι στο Καζακστάν, το οποίο φυσικά και αποτελεί έναν «τελικό» για την Εθνική μας ομάδα.

Ωστόσο, στο φινάλε της δήλωσής του, φρόντισε να πετάξει την… σπόντα του, προς πάσα κατεύθυνση, αναφορικά με το ντέρμπι που ακολουθεί. Είπε πως ήθελε να γυρίσει νωρίς, καθώς το ματς ξεκινά στις 14:30, ο χρόνος είναι περιορισμένος και πως όπως όλοι γνωρίζουν, τις περισσότερες φορές η Λίβερπουλ παίζει σε αυτή την ώρα Ελλάδος, μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Τσιμίκας είπε:

«Δεν θα μπορούσα να παίξω στο παιχνίδι με τη Γαλλία, διότι αν δεχόμουν κίτρινη κάρτα, δεν θα έπαιζα στα παιχνίδια [των πλέι οφ] του Μαρτίου, τα οποία είναι πιο σημαντικά από αυτό με τη Γαλλία.

Αποφάσισα να επιστρέψω νωρίτερα στη Λίβερπουλ, να είμαι με την ομάδα, να προπονούμαι με την ομάδα, να είμαι πιο έτοιμος.

Ήταν δική μου απόφαση και αυτό ήθελα να κάνω, διότι, όπως όλοι γνωρίζουν, τις περισσότερες φορές παίζουμε 12.30 ώρα Αγγλίας, μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και ακόμη και οι παίκτες που έπαιξαν επίσης με τις χώρες τους, δεν έχουν επιστρέψει ακόμη, ήρθαν ίσως μία, δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι.

Για μένα, λοιπόν, νομίζω ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθω νωρίτερα για να είμαι με την ομάδα και να προπονηθώ σκληρά.»

Δημήτρης Μανάκος