Οριστικά στα Playoffs η Ουαλία, δεν έκανε το καθήκον της με τους Τούρκους

Η μοίρα της δεν ήταν στα χέρια της. Έπρεπε να πάρει νίκη εκείνη και να μην πάρει όλους τους βαθμούς η Κροατία από το δικό της ματς. Η Ουαλία, όμως, δεν έκανε σωστά ούτε τη δική της δουλειά, έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Τουρκία κι έτσι οριστικά θα βρίσκεται στα Playoffs για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. 



Οριστικά στα Playoffs η Ουαλία, δεν έκανε το καθήκον της με τους Τούρκους

Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά για τους «δράκους» στο Κάρντιφ, αφού, στο 7ο λεπτό ο Νίκο Γουίλιαμς με ωραίο τελείωμα ξεσήκωσε ολόκληρο το έθνος της Ουαλίας που άρχισε να ονειρεύεται ότι στο φινάλε των προκριματικών θα μπορούσε να πανηγυρίσει για την εκπλήρωση του ονείρου. 

Όσο η Κροατία παρέμενε στο 0-0 απέναντι στην Αρμενία, τόσο η νευρικότητα και η αγωνία μεγάλωναν, όμως, οι φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018 τη βρήκαν την άκρη τους. Επικράτησαν τελικά 1-0 χάρη σε γκολ του Άντε Μπούντιμιρ και είναι εκείνοι που τσέκαραν το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γερμανίας. 

Αντίθετα, η Ουαλία ισοφαρίστηκε με πέναλτι του Γιαζίτσι στο 70ο λεπτό και με το τελικό 1-1 οριστικοποιήθηκε η παρουσία της βρετανικής ομάδας στα Playoffs του Μαρτίου. 

Κώστας Ζάλιαρης