Χαμένες εντυπώσεις, κερδισμένο γκρουπ δυναμικότητας για την Αγγλία

Η ... υποχρέωση βγήκε. Η Αγγλία δεν παρουσίασε ποιοτικό ποδόσφαιρο στα τελευταία δυο παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2024, αλλά πέτυχε τον σκοπό της. Ρίχνοντας την αυλαία το βράδυ της Δευτέρας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βόρεια Μακεδονία, τα «τρία λιοντάρια» έσωσαν τον βαθμό με το τελικό 1-1 και θα βρεθούν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας για τους ομίλους της διοργάνωσης της Γερμανίας, το προσεχές καλοκαίρι.  



Χαμένες εντυπώσεις, κερδισμένο γκρουπ δυναμικότητας για την Αγγλία

Στο ίδιο μοτίβο με το ματς της περασμένης Παρασκευής απέναντι στη Μάλτα κινήθηκαν οι Άγγλοι. Τα «τρία λιοντάρια» είχαν φλύαρη υπεροχή, μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας και μηδενική ουσία. Μάλιστα, για να κάνουν την πρώτη τους τελική προς την αντίπαλη εστία, έπρεπε να φτάσουν οι καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου, με τον Ρίκο Λιούις να κάνει ντεμπούτο και να τεστάρει τον πορτιέρε της Βόρειας Μακεδονίας! Κι αφού δεν είχε δοθεί το πεντακάθαρο πέναλτι εις βάρος του Μαγκουάιρ στο 23ο λεπτό, VAR και ρέφερι είπαν να τα κάνουν μαντάρα στο 40'. Ο Λιούις στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα με το εθνόσημο σε επίπεδο ανδρών, χρεώθηκε πέναλτι που έκανε όλο τον κόσμο να εξοργιστεί.

Στο 40ο λεπτό πήδηξε για κεφαλιά ώστε να διώξει την μπάλα, με το χέρι του και δίχως να βλέπει ακούμπησε στο κεφάλι τον Μιόφσκι, ο VAR ήλεγξε τη φάση και προς έκπληξη όλων υπέδειξε στον ρέφερι να δείξει την άσπρη βούλα. Εκεί με δεύτερη προσπάθεια, αφού ο Πίκφορντ απέκρουσε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Μπάρντι άνοιξε το σκορ. Η Αγγλία δοκίμαζε πράγματα και ήταν χαλαρή προτού οι αντίπαλοι ανοίξουν το σκορ, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να μπει με διάθεση να είναι αμείλικτη. Ο Γκρίλις στο 47' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ για οφσάιντ.

Ο Χάρι Κέιν δεν καταλαβαίνει τίποτα, συνεχίζει να σκοράρει όποτε βρει ευκαιρία και το έκανε με... ένα λεπτό συμμετοχής! Μπήκε στο 58', φόρεσε και το περιβραχιόνιο και στο 59' με την πρώτη του επαφή με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Βέβαια, λόγω κόντρας στον Ατανάσοφ, καταγράφηκε ως αυτογκόλ. Παρατηρήθηκε έλλειψη πειθαρχίας στους ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποια κενά που επέτρεπαν κινήσεις στους αντιπάλους. Η νευρικότητα και η βιασύνη για το γκολ της ανατροπής χαρακτήριζε τους Άγγλους διεθνείς, που όμως, πήραν τον βαθμό που αναζητούσαν με το τελικό 1-1, για να βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης για τους ομίλους του Euro 2024.

Η τελική κατάταξη του 3ου προκριματικού ομίλου:

1.Αγγλία 20

2.Ιταλία 14 (+7 διαφορά τερμάτων)

3.Ουκρανία 14 (+3 διαφορά τερμάτων)

4.Βόρεια Μακεδονία 8

5.Μάλτα 0

Κώστας Ζάλιαρης