Τι πρώτη, τι δεύτερη: Η Σκωτία θα είναι στο EURO της Γερμανίας και «γιόρτασε» ακόμη και με... ισοπαλία!

Δεν είχε πρακτική σημασία το αποτέλεσμα. Είχε ήδη προκριθεί. Και όμως, η Σκωτία ήταν ιδιαίτερα σοβαρή απέναντι στη Νορβηγία, δίχως τον Έρλινγκ Χάαλαντ, κατέβαλλε προσπάθεια για να κερδίσει, αλλά δεν το κατάφερε στο φινάλε. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 3-3, αλλά το κλίμα στο «Χάμπντεν Παρκ» ήταν πανηγυρικό!



Τι πρώτη, τι δεύτερη: Η Σκωτία θα είναι στο EURO της Γερμανίας και «γιόρτασε» ακόμη και με... ισοπαλία!

Πρόκειται για μία από τις πιο σταθερές, αν όχι η σταθερότερη ομάδα, των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τη Σκωτία να το αποδεικνύει περίτρανα για ακόμη μία φορά. Σε αυτή την περίπτωση απέναντι στη Νορβηγία, με τους γηπεδούχους ναι μεν να μην κερδίζουν τη Νορβηγία, καθώς ισοφαρίστηκαν στο φινάλε, αλλά γενικώς να είναι εξαιρετικοί, παρά το τελικό 3-3.

Το ματς δεν αποτέλεσε απλή υπόθεση για την ομάδα του Στιβ Κλαρκ, η οποία μάλιστα χρειάστηκε ανατροπή, αλλά δεν έφτασε στο τρίποντο.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, ισοφάρισε με πέναλτι του ΜακΓκιν στο 13ο λεπτό και παρότι η Νορβηγία δεν είχε στη διάθεσή της τον Έρλινγκ Χάαλαντ, βρήκε τον τρόπο να ανακτήσει ξανά το προβάδισμα.

Ο Λάρσεν έκανε το 2-1 στο 20ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί και βρήκαν ξανά τη λύση. Ο Όστιγκαρντ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Άρμστρονγκ έδωσε προβάδισμα στη Σκωτία, για πρώτη φορά στο ματς, με τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Άρμστρονγκ, αλλά η ισοφάριση έλαβε χώρα στο 86’, μετά από κακή ανασταλτική λειτουργία και κεφαλιά του Ελιονούσι. Ακόμη και έτσι όμως, οι Σκωτσέζοι θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι!

Δημήτρης Μανάκος