Το όνειρο για το EURO 2024 απομακρύνεται για την Ουαλία!

Με δύο δικές της νίκες, η Ουαλία θα ήταν δεδομένα στο EURO 2024, όμως απέναντι στην Αρμενία δεν τα κατάφερε. Έμεινε στο 1-1, διατηρείται προς το παρόν στην 2η θέση του ομίλου, αλλά το πλεονέκτημα πλέον περνά στην Κροατία.



Το όνειρο για το EURO 2024 απομακρύνεται για την Ουαλία!

Μπορεί σε μία διαφορετική συνθήκη, η Ουαλία να ήταν ικανοποιημένη αν κατάφερνε να φύγει «αλώβητη» από την έδρα της Αρμενίας, όμως στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορεί να νιώθει έτσι.

Διότι ναι μεν δεν ηττήθηκε σε μία δύσκολη εξόρμηση, μένοντας στο 1-1, όμως το σενάριο που την ήθελε να περνά στην τελική φάση του EURO 2024 με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, πλέον δεν υφίσταται.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 5ο λεπτό από γκολ του Ζελαταγιάν και παρότι ισοφάρισε με ένα απίθανο αυτογκόλ, σε φάση που ξεκίνησε από πλάγιο, στο φινάλε του πρώτου μέρους, δεν τα κατάφερε.

Πίεσε στην επανάληψη, κατέγραψε τρεις εντός εστίας τελικές προσπάθειες, στάθηκε τυχερή στο 61’, όταν στο σουτ του Μπιτσακχτσιάν, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά το «τρίποντο» δεν ήρθε ποτέ.

Κάπως έτσι, η Ουαλία μένει προς το παρόν στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου των προκριματικών και στους 11 βαθμούς, αλλά με ματς περισσότερο. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την αδιάφορη, πρωτοπόρο Τουρκία, αλλά πλέον, η τύχη της εξαρτάται από τα αποτελέσματα της Κροατίας, απέναντι σε Λετονία και Αρμενία αντίστοιχα.

Δημήτρης Μανάκος