«Τέλος το… οριακό»: Θα «χρωστάμε» στον Αρσέν Βενγκέρ και έναν ξεκάθαρο κανονισμό για το οφσάιντ; (pics)

Πρότεινε το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Και πολλοί υποστηρίζουν πως θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2024-25 και έπειτα. Ένας ξεκάθαρος κανονισμός του οφσάιντ, που θα εφαρμόζεται από τον VAR και θα πάψει να υφίσταται η λέξη «οριακό»!



«Τέλος το… οριακό»: Θα «χρωστάμε» στον Αρσέν Βενγκέρ και έναν ξεκάθαρο κανονισμό για το οφσάιντ; (pics)

Έχει κάνει τόσα για εμάς ο Αρσέν Βενγκέρ. Έχει δώσει τόσα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Μας έμαθε να το αγαπάμε, μας έμαθε να ελκυόμαστε από το ίδιο το παιχνίδι και τις συγκινήσεις που αυτό μπορεί να προσφέρει.

«Έγραψε» τη δική του ιστορία με την Άρσεναλ, δημιούργησε φίλους των «κανονιέρηδων», πολλοί θεωρούν πως δίχως τη δική του συμβολή δεν θα υπήρχε το Football Manager.

Και πλέον, παρότι δεν βρίσκεται πλέον στην τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας, επηρεάζει ακόμη άμεσα το ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερη απόδειξη άλλωστε από την πρότασή του για τα οφσάιντ και την εξέταση του VAR, δεν υφίσταται.

Πρότεινε λοιπόν, το οφσάιντ να καταλογίζεται αν ολόκληρο το σώμα του επιτιθέμενου βρίσκεται μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό. Αν συμβαίνει το ανάποδο, και ένα μέρος του σώματος να είναι εκτεθειμένο και το υπόλοιπο όχι, το γκολ θα μετρά κανονικά. Απλά πράγματα. Και όλα αυτά, προκειμένου να τελειώσει η αμφισβήτηση, η αμφιβολία, το «παρά λίγο» και όλες αυτές οι φράσεις. Arsene knows…

Δημήτρης Μανάκος