Μαγικός Τιάγκο Σίλβα: «Μην τους αφήσεις να σε επηρεάσουν, θα φτάσεις εκεί που θέλεις»! (vid)

Το μήνυμα της ημέρας, του μήνα, της ζωής ολόκληρης... Ο Τιάγκο Σίλβα δεν άφησε όσα του συνέβησαν να τον επηρεάσουν, διατήρησε την πίστη του, έφτασε πολύ ψηλά, πέτυχε όσα ίσως δεν μπορούσε καν να φανταστεί και μοιράζεται την ιστορία του με όλο τον κόσμο, δίνοντας απλόχερα μάθημα φιλοσοφίας για κάθε εμπόδιο που προκύπτει στο δρόμο του καθενός...  



Μαγικός Τιάγκο Σίλβα: «Μην τους αφήσεις να σε επηρεάσουν, θα φτάσεις εκεί που θέλεις»! (vid)

Ο Βραζιλιάνος νυν αμυντικός της Τσέλσι, έχει καταφέρει ν' αφήσει το σημάδι του στα μεγάλα πρωταθλήματα, στα μεγάλα κλαμπ, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν ηλικιακά είναι σε τέτοιο στάδιο που για πολλούς θα μπορούσε να θεωρηθεί έτοιμος για την αποχώρηση, εκείνος παραμένει σε τοπ επίπεδο και το κάνει να φαίνεται εύκολο.

Κι όμως, τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για εκείνον πριν από αρκετά χρόνια. Τότε που στη Ρωσία, είχε περάσει τις χειρότερες μέρες της ζωής του, όπως εξιστορεί στο βίντεο της Πρέμιερ Λιγκ.

«Δεν ήξερα αν θα κατάφερνα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο» λέει. Η περιπέτεια της υγείας του ξεκίνησε από την προετοιμασία. Εισήχθη στο νοσοκομείο με φυματίωση. «Οι γιατροί ήθελαν να μου κάνουν επέμβαση στον πνεύμονα, αλλά τότε δεν θα μπορούσα πια να παίξω ποδόσφαιρο. Ο δικηγόρος μου ήρθε σε συμφωνία με το νοσοκομείο για να φύγω και να πάω στην Πορτογαλία για θεραπεία. Ένας ειδικός μου είπε να παραμείνω ήρεμος γιατί θα κατάφερνα να παίξω πάλι και να εκπληρώσω τα όνειρά μου» σχολιάζει.

«Μην ακούσεις εκείνον τον προπονητή που θα σου πει να παίξεις στο κέντρο, γιατί είσαι ένας πολύ καλός αμυντικός» προσθέτει και εξηγεί γιατί το προσωνύμιο «τέρας» τελικά θα τον περιγράφει για τις ικανότητές του κι όχι για το πρόσωπό του.

«Είσαι άνθρωπος που παλεύει για όσα θέλει και κυνηγάει κάθε στόχο» αναφέρει προς τον εαυτό του. Και περνάει το μήνυμα προς όλους. Γιατί εκείνος άκουσε την καρδιά του, το μυαλό του, τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν, πήγε κόντρα σε πολλά πράγματα, αλλά τα όνειρά του τον οδήγησαν στον πιο σωστό δρόμο ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης