«Αν τον είχα πρόεδρο, θα έπαιζα και για αυτόν»: Η απόλυτη τιμή για τον Τόνι Μπλουμ της Μπράιτον!

Τρομερή επιτυχία για τον Τόνι Μπλουμ της Μπράιτον, που αναδείχθηκε κορυφαίος πρόεδρος για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη.



«Αν τον είχα πρόεδρο, θα έπαιζα και για αυτόν»: Η απόλυτη τιμή για τον Τόνι Μπλουμ της Μπράιτον!

Την παρέλαβε στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Την ανέβασε με τον Γκουστάβο Πογιέτ, την έφτασε στην Premier League, εξασφάλισε την παραμονή της στα πρώτα χρόνια και εν συνεχεία την καθιέρωσε ως ομάδα της πρώτης δεκάδας.

Η Μπράιτον είναι το απόλυτο επιστέγασμα του Τόνι Μπλουμ. Ένα υγιές σωματείο, που διαρκώς προοδεύει, σημειώνει πολύ μεγάλες νίκες, «γράφει» διαρκώς τη δική της ιστορία στο «Νησί» και αισίως, για πρώτη φορά από έτος ίδρυσής της, κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη.

Με τον Τόνι Μπλουμ ως ισχυρό της άνδρα, η Μπράιτον «μεγάλωσε», κατέγραψε τη μεγαλύτερη πώληση που έγινε ποτέ επί αγγλικού εδάφους, «έσπασε» κάθε ρεκόρ και έχει μείνει στη συνείδηση των φιλάθλων σαν μία ομάδα που μόνο προοδεύει και ποτέ δεν μπορείς να την κερδίσεις εύκολα.

Σχεδόν 15 χρόνια μετά την αλλαγή του διοικητικού της καθεστώτος, ο Τόνι Μπλουμ μπορεί να αισθάνεται πως τα κατάφερε. Αναδείχθηκε άλλωστε ο κορυφαίος πρόεδρος στην Ευρώπη. Τι τιμή, πόσο μεγάλη επιτυχία. «Έναν πρόεδρο σαν αυτόν θα θέλαμε όλοι και θα… παίζαμε για χάρη του!»

Δημήτρης Μανάκος