Η Έβερτον σε αντίστοιχη περίπτωση έχει πετύχει την πιο παλικαρίσια παραμονή!

Μόλις 4 βαθμοί στο «σακούλι» μετά από 12 αγωνιστικές αυτή τη στιγμή. Το μέλλον δυσοίωνο, η οργή στον μέγιστο βαθμό. Τα πράγματα πιο ζόρικα από ποτέ. Κι όμως, όταν θυμηθεί τι έχει πετύχει στο παρελθόν, η Έβερτον θα βρει την πιο τρομερή και γεμάτη μαγκιά παραμονή που έχει καταγραφεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Και την συνδύασε με Κύπελλο!  



Η Έβερτον σε αντίστοιχη περίπτωση έχει πετύχει την πιο παλικαρίσια παραμονή!

Τα «ζαχαρωτά» διανύουν μια από τις δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας τους σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αποτυγχάνοντας τα τελευταία χρόνια ν' αποφύγουν την συνεχή μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Φέτος, το σκηνικό θα είναι το ίδιο, εφόσον ισχύσει η αφαίρεση 10 βαθμών που επιβλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η Έβερτον έπεσε στους 4 βαθμούς, μαζί με την Μπέρνλι, έχει μεγάλη αποστολή πλέον μπροστά της για την επιβίωση, ωστόσο, όταν βρέθηκε ξανά στο ίδιο επίπεδο, έπειτα από 12 αγωνιστικές της Λίγκας στο παρελθόν, κατάφερε να εξασφαλίσει την πιο ηρωική παραμονή ομάδας στα χρονικά της Πρέμιερ!

Την σεζόν 1994-1995 (με 22 ομάδες στον πίνακα) το ξεκίνημα των «γαλάζιων» του Μέρσεϊσαϊντ ήταν... καταστροφικό. Με 8 ήττες και 4 ισοπαλίες τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει τους οπαδούς της ομάδας για την μεγάλη ανατροπή της κατάστασης και την διατήρηση στην κορυφαία κατηγορία!

Η πρώτη νίκη είχε σημειωθεί στη 13η «στροφή» του πρωταθλήματος με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ, αλλά και πάλι οι θέσεις της σωτηρίας απείχαν τουλάχιστον 6 βαθμούς. Η 42η και τελευταία αγωνιστική βρήκε την Έβερτον στους 50 βαθμούς, στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία πλέον είχαν βρεθεί οι Κρίσταλ Πάλας, Νόριτς, Λέστερ και Ίπσουιτς.

Και επειδή η παλικαρίσια παραμονή δεν ήταν αρκετή, το σύνολο του Τζο Ρόιλ τότε, κατάφερε να κατακτήσει και το Κύπελλο Αγγλίας με το 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των Σμάιχελ, Νέβιλ, Κιν, Γκιγκς και Χιουζ εκείνη την περίοδο. Φυσικά στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» βρισκόταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στη διαδρομή, τα «ζαχαρωτά» είχαν πετάξει εκτός τις Νόριτς (5-0), Νιούκαστλ (1-0) και Τότεναμ (4-1).

Κώστας Ζάλιαρης