Μήπως το -10 στην Έβερτον δεν είναι τυχαίο; Η απίθανη… σύμπτωση με τους βαθμούς της Σίτι από το 2009!

Πόσες παραβιάσεις έχει κάνει η Έβερτον και τιμωρήθηκε από την Premier League με 10 βαθμούς; Μία. Πόσες παραβιάσεις φημολογείται πως έχει πράξει η Μάντσεστερ Σίτι από το 2009 και έπειτα; Λένε για 115. Πόσους βαθμούς έχουν πάρει οι «πολίτες» μέχρι και το τέλος της προηγούμενης σεζόν; Τα μαθηματικά και η… ακραία σύμπτωση!



Μήπως το -10 στην Έβερτον δεν είναι τυχαίο; Η απίθανη… σύμπτωση με τους βαθμούς της Σίτι από το 2009!

Προφανώς και τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο «Νησί» είναι η αφαίρεση βαθμών στην Έβερτον. Ο λόγος είναι προφανής. Ουδείς το περίμενε, ουδείς θεωρούσε πως αυτό θα συμβεί άμεσα και η είδηση έσκασε σαν «βόμβα».

Τα «ζαχαρωτά» κατηγορήθηκαν πριν από ένα μήνα για παραβίαση ενός κανονισμού της Premier League. Αισίως, τους αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από το «σακούλι» τους και βρίσκονται στην 19η θέση της Premier League και στο -2 από τη σωτηρία.

Τι μάθαμε λοιπόν από την απόφαση της Λίγκας; Πως για μία παραβίαση κανονισμών, τιμωρείται ένα club με 10 πόντους. Μέχρι εδώ καλά. Το δεύτερο κομμάτι της συζήτησης αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι, με το ερώτημα να είναι αν οι «πολίτες» θα τιμωρηθούν με κάτι ανάλογο, από τη στιγμή που φημολογείται πως έχουν παραβιάσει το FFP σε 115 περιπτώσεις.

Διότι αν αυτό συμβεί, με την ίδια λογική, το Twitter επισημαίνει πως 1.150 βαθμοί θα πρέπει να είναι η τιμωρία τους. Ένας υποβιβασμός στη National League, αφαίρεση τίτλων και αποχώρηση από την Premier League. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική, αλλά θα υπολογίσουμε κάτι άλλο.

Μία παραβίαση κανονισμών ισούται με 10 βαθμούς. Στις 115 παραβιάσεις κανονισμών, αν η τιμωρία είναι ανάλογη και κινείται με βάση τα μαθηματικά, η ποινή θα «ακουμπά» τους 1.150 βαθμούς. Πόσους πόντους έχει συγκεντρώσει η Μάντσεστερ Σίτι αθροιστικά από το 2009 και έπειτα, μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-23; Όχι, δεν είναι ίδιοι! Είναι ελάχιστα περισσότεροι. Είναι 1.161. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή, άπαντες συζητούν για το έδαφος που προετοιμάζεται και για αριθμούς που… τυχαία, μοιάζουν να συμπίπτουν. Υπάρχει άραγε περίπτωση; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος