Παίζει κάθε λεπτό στα 39 του και λατρεύεται: Αφήνει το στίγμα του ο Τιάγκο Σίλβα (vid)

Σκόραρε απέναντι στη Σίτι, παίζει σαν να βρίσκεται σε χαμηλότερη ηλικιακή δεκαετία και λατρεύεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Τιάγκο Σίλβα αποδείχθηκε ικανότατος για την Πρέμιερ Λιγκ, έκανε όσους θεωρούσαν ότι είναι πολύ μεγάλος για την Αγγλία, να κρυφτούν και τ' όνομά του δεν γίνεται να βγει από τα πλάνα του Ποτσετίνο.  



Παίζει κάθε λεπτό στα 39 του και λατρεύεται: Αφήνει το στίγμα του ο Τιάγκο Σίλβα (vid)

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ναι, κάνει και λάθη. Ναι, κάνει και λανθασμένες εκτιμήσεις. Ναι, βρίσκεται ορισμένες φορές σε λάθος θέση, κάνει κακή σκέψη και ο αντίπαλος υπερτερεί. Αλλά δεν γίνεται ποτέ κανείς να τον θεωρήσει «τελειωμένο» ή πλέον μη ικανό ν' ανταπεξέλθει στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Τιάγκο Σίλβα είναι από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε μια κατηγορία μόνοι τους. Έχει «πατήσει» τα 39, παίζει σε μια θέση που χρειάζεται συνεχώς δύναμη, ταχύτατη σκέψη και αποτελεσματικότητα και τα έχει όλα! Ακόμα κι αν τον πρώτο καιρό στην Τσέλσι είχε αναφέρει ότι επιστρέφει στο σπίτι με πονοκεφάλους από την συχνότητα με την οποία κάνει επαφές με το κεφάλι λόγω της φύσης του αγγλικού ποδοσφαίρου και της ανάγκης για ενάεριες μονομαχίες, τα έβγαλε πέρα και σε αυτό.

Λίγο μετά το τρομερό 4-4 με την Σίτι, πάλι ήταν ο τελευταίος που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, μένοντας να χειροκροτήσει θερμά όλο το γήπεδο και φυσικά να γνωρίσει την αποθέωση. Ακόμα και η σύζυγός του έχει λατρέψει το Λονδίνο και τους «μπλε». Ο Τιάγκο Σίλβα είναι ένας ποδοσφαιριστής που αναμφίβολα έχει αφήσει πλέον το στίγμα του, τόσο στην ομάδα του, όσο και στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης