Η Τσέλσι περίμενε 10 ώρες για να σκοράρει κόντρα στην Σίτι και... πήρε φόρα! (vid)

Έγινε μόλις η 4η ομάδα που πετυχαίνει τέσσερα τέρματα απέναντι στην Σίτι του Πεπ. Ωστόσο, η Τσέλσι, έπρεπε να κάνει αρκετή υπομονή τα τελευταία χρόνια. Από τον Μάιο του 2021 δεν είχε ξανασκοράρει κόντρα στους «πολίτες» και μόλις το κατάφερε, πήρε φόρα και πέτυχε τέσσερα τέρματα! Έπρεπε, όμως, να περιμένει... 10 ώρες ποδοσφαίρου!  



Η Τσέλσι περίμενε 10 ώρες για να σκοράρει κόντρα στην Σίτι και... πήρε φόρα! (vid)

Οι «μπλε» του Λονδίνου από το 29ο λεπτό του ντέρμπι της Κυριακής στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μετά... δεν κρατιούνταν!

Είχαν πετύχει τέσσερα τέρματα απέναντι στην Τότεναμ την περασμένη Δευτέρα στην εκτός έδρας «μάχη» της πρωτεύουσας και πέτυχαν άλλα τέσσερα γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, σ' ένα ντέρμπι που θα μείνει στην ιστορία για το σκορ και τον ρυθμό του.

Η Τσέλσι ισοφάρισε πρώτη φορά τους «πολίτες» στο 29ο λεπτό του αγώνα με την τρομερή κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα για το προσωρινό 1-1, προτού... ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και γίνει το «έλα να δεις» στην αναμέτρηση.

Αυτό το γκολ, ήταν το πρώτο που πέτυχαν οι «μπλε» απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021, επί κορονοϊού, στο Πόρτο! Από εκείνο το 42ο λεπτό της διεκδίκησης του ευρωπαϊκού τροπαίου, έως και το 29ο λεπτό του ματς της 12ης αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ, μεσολάβησαν 10,2 ώρες ποδοσφαιρικού χρόνου!

Σε όλες αυτές, η Τσέλσι δεν είχε πετύχει γκολ! Κι όμως, το έκανε τετράκις σε διάστημα 66 λεπτών (έως και το 90' + 5') του παιχνιδιού της Κυριακής.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης