Η Μπόρνμουθ είναι εδώ, αποθέωσε στην αρχή τον Χάου και μετά τον «πλήγωσε»! (vids)

Στο πρώτο παιχνίδι της επιστροφής του Έντι Χάου στην ομάδα που αναδείχθηκε, η Μπόρνμουθ επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ και επέστρεψε στις νίκες. Σπουδαίο τρίποντο με 2-0 για τα «κεράσια», απόλυτος πρωταγωνιστής ο Σολάνκε. Κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι, κράτησε σε χαμηλό επίπεδο το σκορ ο Πόουπ!



Η Μπόρνμουθ είναι εδώ, αποθέωσε στην αρχή τον Χάου και μετά τον «πλήγωσε»! (vids)

Σπουδαία ημέρα για την Μπόρνμουθ, στο πρώτο παιχνίδι της επιστροφής του Έντι Χάου στο «Βιτάλιτι», με τον Έντι Χάου αρχικά να γνωρίζει την αποθέωση και να καταχειροκροτείται από όλο το γήπεδο και εν συνεχεία να «πληγώνεται» από την ομάδα που τον ανέδειξε.

Οι γηπεδούχοι ήταν τρομερά αποφασισμένοι, ανώτεροι από την αρχή της συνάντησης και φρόντισαν στο πρώτο μισάωρο να απειλήσουν τις «καρακάξες», με τον Σεμένιο και τον Ταβερνίερ να μην καταφέρνουν να βρουν δίχτυα.

Μία καλή στιγμή είχε μόλις η Νιούκαστλ με τον Λασέλς, αλλά η «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους έμοιαζε να αδικεί περισσότερο την Μπόρνμουθ, παρά να την… κολακεύει.

Με την ίδια φόρα μπήκαν τα «κεράσια» και στην επανάληψη και εν τέλει ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη λογική τους, καταφέρνοντας να κερδίσουν τον ανίκητο μέχρι και τη συμπλήρωση μίας ώρας, Νικ Πόουπ.

Ο Σολάνκε «έλυσε» τον «γόρδιο δεσμό» στο 60ο λεπτό, για να έρθει ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 73’ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα από στατική φάση, που εξετάστηκε από τον VAR, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά, καθώς δεν υπήρχε χέρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Μπόρνμουθ εξακολουθούσε να είναι καλύτερα, απώλεσε σημαντικές στιγμές για να διευρύνει τον δείκτη του σκορ, αλλά «κλείδωσε» το τρίποντο και πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή της επικράτηση στην Premier League. Έμεινε στους 20 βαθμιούς και την 7η θέση η Νιούκαστλ, ούσα στο -1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από 12 αναμετρήσεις.

Δημήτρης Μανάκος