Εμπαπέ στο «Ολντ Τράφορντ», Εμπαπέ με «You’ll never walk alone» ή Εμπαπέ στα… ασπρόμαυρα;

Η Ρεάλ Μαδρίτης προς το παρόν δεν διεκδικεί την υπογραφή του και η… μισή Αγγλία ενδιαφέρεται για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Από την Τσέλσι μέχρι τη Νιούκαστλ και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως τη Λίβερπουλ. Υπάρχει άραγε κάποια δόση αλήθειας σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα;



Εμπαπέ στο «Ολντ Τράφορντ», Εμπαπέ με «You’ll never walk alone» ή Εμπαπέ στα… ασπρόμαυρα;

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο «Νησί», με δημοσιεύματα που θέλουν κορυφαίες αγγλικές ομάδες να θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον Κιλιάν Εμπαπέ, με δεδομένο πως η Ρεάλ Μαδρίτης αποχώρησε από τη διεκδίκησή του, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το ερώτημα φυσικά είναι πού θα καταλήξει ο Γάλλος. Και αυτό αναρωτιόμαστε όλοι, έχοντας φυσικά διαβάσει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον θέλει, ειδικά αν ολοκληρωθεί και το ζήτημα με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, πως η Λίβερπουλ θα ήταν ιδανική για να τον εντάξει στο ρόστερ της και πως η Νιούκαστλ προετοιμάζει την πιο ακριβή κίνηση στην ιστορία της.

Ας τα πάρουμε όμως ένα – ένα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ακούγεται πως θα προβούν σε ολική ανανέωση του ρόστερ τους από τον Ιανουάριο, με τους Άντονι Μαρσιάλ, Άντονι και Τζέιντον Σάντσο να είναι ένα βήμα πριν από την αποχώρηση. Αν αυτό συμβεί, οι Άγγλοι υποστηρίζουν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διαθέτει τους πόρους για να κάνει την κίνησή της.

Διαφορετική είναι η κατάσταση στη Νιούκαστλ, που φυσικά δεν έχει προβεί ως στιγμής σε μία αγορά του βεληνεκούς του Κιλιάν Εμπαπέ. Για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση μοιάζει το γεγονός να τερματίσει σε θέση που θα την οδηγήσει στο επόμενο Champions League, ώστε να διαθέτει ένα πολύ μεγάλο δέλεαρ, για να προσελκύσει τον Γάλλο.

Όσον αφορά τη Λίβερπουλ; Πολλοί θεωρούν πως όλη αυτή η ιστορία δεν υφίσταται και αποτελεί… προϊόν αναληθών δημοσιευμάτων. Δεν αποκλείεται αυτό να ισχύει, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι στο «Άνφιλντ», σε περίπτωση αποχώρησης του Μοχάμεντ Σαλάχ, το επόμενο καλοκαίρι…

Δημήτρης Μανάκος