Δούλεψε πολύ για τη νίκη η Γουέστ Χαμ, με ανατροπή η Βίλα το «νταμπλ» επί της Άλκμααρ!

Χρειάστηκε να κοπιάσουν οι Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα για να πάρουν νίκες στην 4η αγωνιστική των Europa League και Europa Conference League αντίστοιχα και να φτάσουν μια ανάσα από τα νοκ-άουτ! Τα «σφυριά» στο καλό τους διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν γκολ για το 1-0 επί του Ολυμπιακού, ενώ, οι «χωριάτες» με ανατροπή έφτασαν στο 2-1 επί της Άλκμααρ, με τον Παυλίδη να βρίσκει δίχτυα για την ΑΖ.  



Δούλεψε πολύ για τη νίκη η Γουέστ Χαμ, με ανατροπή η Βίλα το «νταμπλ» επί της Άλκμααρ!

Γουέστ Χαμ - Ολυμπιακός 1-0

Έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική επιλογή για τα «σφυριά», που ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα τόσο για την επιχείρηση πρόκρισης, όσο και για ν' αφήσουν πίσω τους το κακό παιχνίδι με την Μπρέντφορντ στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος. Ο Μόγιες έβλεπε ότι η μπάλα έπρεπε να κινείται πιο γρήγορα, ο Ολυμπιακός ήταν καλά δουλεμένος και τοποθετημένος στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι δεν επέτρεψε πολλά μπροστά από τις δύο εστίες.

Κάποια βελτίωση στην εμφάνιση των Λονδρέζων έγινε αισθητή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπόουεν ν' αρχίζει να παίρνει προσπάθειες από τα πλάγια. Και φυσικά να γίνεται απειλητικός! Αυτό ξεσήκωσε και το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για να έρθει το γκολ στο 73ο λεπτό! Ο Γουόρντ – Πρόους με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Πακετά που τελείωσε υπέροχα τη φάση για το 1-0! Δεν ήταν εύκολη δουλειά η διατήρηση του σκορ, ο Μαντί Καμαρά στο φινάλε είχε δοκάρι για τον Ολυμπιακό και το σφύριγμα της λήξης πρόσφερε πρώτα ανακούφιση και μετά χαμόγελα στην Γουέστ Χαμ.

Άστον Βίλα – Άλκμααρ 2-1

Η Άστον Βίλα μόλις στο 3ο λεπτό σκόραρε με τον Λενγκλέ, σε φάση που όμως τελικά υπήρχε οφσάιντ, ενώ, τα ακυρθέντα τέρματα... ισοφαρίστηκαν από την Άλκμααρ λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, με τον Παυλίδη από πλευράς Ολλανδών.

Ο Έλληνας επιθετικός τελικά θα έβρισκε τρόπο να «πληγώσει» τους «χωριάτες» και το κατάφερε στο 52ο λεπτό έπειτα από βαθιά μπαλιά στην άμυνα της Βίλα, με το «κανόνι» της ΑΖ να γράφει το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το 15ο γκολ του σε 18 αναμετρήσεις! Ο Παυλίδης απείλησε ξανά αμέσως μετά το γκολ του, ο Μαρτίνες βγήκε νικητής αυτή τη φορά και ο Ντιέγκο Κάρλος στο 61' έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

Με κεφαλιά έγραψε το 1-1, με τους Ολλανδούς να γκρινιάζουν (δικαίως) για το κόρνερ που έπρεπε να είναι άουτ, αφού δεν βρήκε πουθενά η μπάλα προτού βγει εκτός ορίων και γίνει η στατική φάση. Η Βίλα θα έφτανε τελικά και στην ανατροπή του σκορ για να διπλασιάσει τις νίκες της έναντι της Άλκμααρ στον όμιλο του Europa Conference League! Στο 81' ο Γουότκινς έτρεξε στο χώρο για να πάρει την μπαλιά του Ντόουγκλας Λουίζ και πρόσφερε στους «χωριάτες» ακόμα μια ευρωπαϊκή νίκη με το 2-1.

Κώστας Ζάλιαρης