Σοκ από την Τουλούζ και... τον VAR για την Λίβερπουλ, τρομερό «διπλό» η Μπράιτον στο Άμστερνταμ! (vids)

Η Λίβερπουλ έδειχνε να μην καταλαβαίνει από πού της έρχονταν όλα τα «χαστούκια» στην Τουλούζη και παρά το φινάλε - θρίλερ, υπέστη τελικά κάζο, αφού ηττήθηκε με σκορ 3-2. Μπάχαλο στο 90' + 8', όταν ο Κουάνσα σκόραρε, ο ρέφερι έδειξε σέντρα, τον ενημέρωσε ο VAR να δει το βίντεο και τελικά η ισοφάριση δεν μέτρησε! Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα πήρε η Μπράιτον με το 2-0 επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, δείχνοντας πως... δεν μάσησε από το ξύπνημα της ολλανδικής ομάδας στην εποχή του Φαν'τ Σχιπ. 



Σοκ από την Τουλούζ και... τον VAR για την Λίβερπουλ, τρομερό «διπλό» η Μπράιτον στο Άμστερνταμ! (vids)

Ό,τι μπορεί να είχε δουλέψει και σχεδιάσει ο Κλοπ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Τουλούζ, συγκριτικά με την ευκολία με την οποία η Λίβερπουλ είχε επιβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι, πήγαν περίπατο.

Οι Γάλλοι, αν και σε απόσταση αναπνοής από την επικίνδυνη ζώνη στην Ligue1, έκαναν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του λιμανιού να ψάχνονται και τελικά να φεύγουν από την Τουλούζη με το εις βάρος τους 3-1! Ο Ντόνουμ στο 36ο λεπτό σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Τσιμίκα άνοιξε το σκορ για την Τουλούζ, η οποία στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πίστεψε πως είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, μέχρι όμως να δει ότι το γκολ αυτό δεν μετρούσε.

Η Λίβερπουλ είχε ρίξει τους Σαλάχ, Σόμποσλαϊ και Αλεξάντερ – Άρνολντ στη «μάχη» για το δεύτερο 45λεπτο, αλλά και πάλι αυτοί δεν ήταν αρκετοί. Στο 58' με ωραίες κινήσεις των γηπεδούχων της βραδιάς ήρθε το 2-0 από τον Νταλίνγκα για ν' αρχίσει να γίνεται πολύ άσχημο το βράδυ των «κόκκινων». Ένα αυτογκόλ του Κάσερες σε φάση που παραμόνευε ο Σαλάχ σε γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι έβαλε ξανά το αγγλικό κλαμπ στο παιχνίδι στο 73'.

Αλλά και πάλι, ήρθε ο Μάγκρι στο 76' να εκμεταλλευτεί μια κακή επαφή του Κέλεχερ σε χαμηλό γύρισμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την μεγάλη έκπληξη και το 3-1! Όταν το 'χει, όμως, το απροσδόκητο η φανέλα, το ματς δεν τελειώνει με τίποτα... Ο Ζότα στο 89' με υπέροχη ατομική ενέργεια και με τον αντίπαλο γκολκίπερ στο έλεός του, έγραψε το 3-2, για να έρθει ο Κουάνσα να σκοράρει για πρώτη φορά στη Λίβερπουλ στο 90' + 8'! Ο ρέφερι έδειξε την σέντρα προτού τον ειδοποιήσουν να πάει να δει το βίντεο, φυσικά ακολούθησε εκνευρισμός, αλλά το Onfield review φανέρωσε το χέρι του ΜακΆλιστερ στο κατέβασμα της μπάλας, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει και την Τουλούζ να πάρει τη νίκη!   

 

Άγιαξ – Μπράιτον 0-2

Ο Φαν'τ Σχιπ μπορεί να έκανε το 2x2 στο ξεκίνημα της θητείας του στον Άγιαξ, αλλά η Μπράιτον φρόντισε να μην επιτρέψει στον Αίαντα να το πάρει πάνω του και να της κάνει την ζωή δύσκολη. Οι «γλάροι» κατάφεραν να φύγουν από το Άμστερνταμ με το υπέρ τους αποτέλεσμα και να ορίζουν τη μοίρα τους για την πρόκριση από τον όμιλο... του θανάτου όπου συμμετέχουν επίσης οι ΑΕΚ και Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με τον Φατί να σκοράρει έπειτα από έντονο πρέσινγκ που άσκησαν οι Άγγλοι με αποτέλεσμα να υποχρεώσουν σε λάθος τους Ολλανδούς και να καταλήξει η μπάλα στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων.

Ο Φαν'τ Σχιπ σίγουρα δεν έβλεπε τους ποδοσφαιριστές του όπως θα τους ήθελε, άργησαν πολύ ν' ανεβάσουν στροφές εκείνοι, αλλά ακόμα κι όταν το έκαναν, η Μπράιτον το αντιμετώπισε δίχως να διατρέξει κινδύνους. Το 2-0 της αναμέτρησης διαμορφώθηκε από τον Αντίγκρα στο 53ο λεπτό και κάπως έτσι οι «γλάροι» - έχοντας δει τον Μπρόμπεϊ να έχει δοκάρι για τον Άγιαξ, πήραν ακόμα μια νίκη στον όμιλο για να δείξουν ότι είναι για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης!

 

Κώστας Ζάλιαρης