«Πεντακάθαρο το γκολ της Νιούκαστλ, κόκκινες σε Χάβερτς και Γκιμαράες»!

Ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου καθοριστικών αποφάσεων στα ματς της Πρέμιερ Λιγκ έδωσε τη δική της οπτική για όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο St. James' Park, υπέδειξε πως ορθά μέτρησε το γκολ της Νιούκαστλ, αλλά τόνισε πως ο ρέφερι και ο VAR απέτυχαν ν' αντιληφθούν και να τιμωρήσουν τους Χάβερτς και Μπρούνο Γκιμαράες.  



«Πεντακάθαρο το γκολ της Νιούκαστλ, κόκκινες σε Χάβερτς και Γκιμαράες»!

Το Independent Key Match Incidents Panel της Πρέμιερ Λιγκ εξέτασε πολύ προσεκτικά όσα σημειώθηκαν στη νίκη (1-0) της Νιούκαστλ επί της Άρσεναλ πριν από μερικές μέρες, με το σύνολο του Χάου να βάζει τέλος στο αήττητο των «κανονιέρηδων», όπως συνέβη και το βράδυ της Δευτέρας για την Τότεναμ, που ηττήθηκε 4-1 στο ντέρμπι με την Τσέλσι.

Το γκολ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ανακοινώσεις, σχόλια, σκέψεις και προβληματισμούς, μέτρησε ορθά, βάσει της συγκεκριμένης ανεξάρτητης επιτροπής που δεν «είδε» ούτε φάουλ από τον Ζοέλιντον προς τον Γκάμπριελ.

Αυτό που σύμφωνα με τη νέα «διάγνωση» θα έπρεπε να συμβεί, ήταν η αποβολή του Χάβερτς που γλίτωσε σε ορισμένες περιπτώσεις την δεύτερη κίτρινη, όπως επίσης και η αποβολή του Μπρούνο Γκιμαράες για την γνωστή αγκωνιά στο κεφάλι...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης