Αυτά τα τρελά κι απίθανα μόνο η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να τα κάνει... (vids)

Αξίζουν πέρα ως πέρα εύσημα στην ορκισμένη νικήτρια αυτού του ματς, Κοπεγχάγη. Κι όμως, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να μετατρέψει τα σωστά του πρώτου ημιώρου, σε μια σειρά από λάθη για να ηττηθεί 4-3 στη Δανία. Προηγήθηκε 2-0, μέχρι την ανάπαυλα είχε μείνει με 10 παίκτες και να δεχθεί ισοφάριση, ο Μαγκουάιρ βοήθησε για το νέο προβάδισμα, αλλά το ματς ήρθε όλο τούμπα...  



Αυτά τα τρελά κι απίθανα μόνο η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να τα κάνει... (vids)

Ποια ομάδα θα μπορούσε να έχει προβάδισμα δυο τερμάτων στο ημίωρο σε εκτός έδρας παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, σε περίοδο που κρίνεται απαραίτητη μια τέτοια βραδιά ψυχολογίας, αλλά καταφέρνει να τα κάνει μαντάρα και να γεμίζει με άγχος; Σωστά μαντέψατε! Η Γιουνάιτεντ είναι!

Όλα μπορεί να έμοιαζαν ιδανικά για τους «κόκκινους διαβόλους» στην Κοπεγχάγη, ακόμα κι αν δεν είχε επιβολή η αγγλική ομάδα απέναντι στους Δανούς. Στο 3ο λεπτό ο Χόιλουντ από το γύρισμα του ΜακΤόμινεϊ άνοιξε το σκορ, ενώ, στο 28' σε αντεπίθεση που βγήκε με τον Μπρούνο Φερνάντες, ο Γκαρνάτσο έκανε το πρώτο σουτ και ξανά ο Χόιλουντ παίρνοντας το ριμπάουντ έγραψε το 2-0 σε κενή εστία. Game over; Μπα! Η Κοπεγχάγη έβγαλε αντίδραση και ανάγκασε την Γιουνάιτεντ να κάνει λάθη και να της επιτρέψει να ξαναμπεί στο ματς!

Στο 42ο λεπτό ο Ράσφορντ στην επιστροφή του στην 11άδα πάτησε πολύ άσχημα στον αστράγαλο αντιπάλου του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Από την εκτέλεση του φάουλ τραντάχτηκε το δοκάρι του Ονάνα, ο οποίος τελικά θα μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα του στο 45'. Ο Ελιονούσε τελείωσε με ωραίο αριστερό πλασέ την φάση από το γύρισμα του Γκονσάλβες, με τους γηπεδούχους πλέον να το πιστεύουν πολύ, να ξεσηκώνουν τον κόσμο τους και να κυνηγούν το αποτέλεσμα. Και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαγκουάιρ, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Γκονσάλβες ισοφάρισε στο 2-2!

Η περίσταση καλούσε την Κοπεγχάγη να βγει μπροστά, να πιέσει και να φτιάξει ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και την τεράστια ανατροπή στο σκορ. Η Γιουνάιτεντ έπρεπε να διαχειριστεί καταστάσεις και να μην επιτρέψει στον ρυθμό να ξεφύγει, κάτι που φάνηκε να το σκέφτεται και ο Τεν Χαγκ. Έριξε στο ματς τον Άμραμπατ για το χώρο του κέντρου, όμως οι Δανοί δεν άφηναν τον έλεγχο του ματς από τα πόδια τους. Κι όμως, σαν σε σενάριο ταινίας με εκδίκηση του καλού για ό,τι είχε συμβεί νωρίτερα, στο 65' η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι!

Ο Μαγκουάιρ έχοντας προωθηθεί πήρε κεφαλιά στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λέραγκερ από πολύ κοντινή απόσταση, ο διαιτητής το είδε στο Onfield review και έστειλε τον Μπρούνο στην άσπρη βούλα. Ο Πορτογάλος στο 69' έγραψε το 3-2 και το πλάνο πλέον ήταν ξεκάθαρο. Διατήρηση της κατοχής, αργό τέμπο σε κάθε ευκαιρία και μαζική άμυνα. Και πάλι, όμως, δεν έπιασε αυτό! Στο 83' η Κοπέγχάγη ισοφάρισε ξανά με τον Λέραγκερ που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι για να βάλει το πόδι και να γράψει το 3-3 έχοντας ξεφύγει από τον Νταλότ. Οι Δανοί από τη στιγμή που είχαν δει τον Ράσφορντ ν' αποχωρεί με κόκκινη κάρτα ήταν σαν να... είχαν ορκιστεί να πάρουν τη νίκη και το κατάφεραν με τρομερό αριστερό σουτ του Μπάρτζι στο 87ο λεπτό για το τελικό και εντυπωσιακό 4-3 με ολική ανατροπή!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης