Ακόμα ένα βήμα προς την πρόκριση για την Άρσεναλ

«Νταμπλ» απέναντι στη Σεβίλλη για την Άρσεναλ, αφού, μετά τη νίκη στην Ανδαλουσία, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 2-0 στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Αρτέτα ξεπέρασε την πίκρα και την οργή του πρόσφατου αγώνα με τη Νιούκαστλ κι έκανε ακόμα ένα βήμα πρόκρισης για τα νοκ-άουτ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 



Ακόμα ένα βήμα προς την πρόκριση για την Άρσεναλ

Η βραδιά περιελάμβανε άνεση για την Άρσεναλ. Έπρεπε βέβαια να διατηρήσει ψηλά τις στροφές της, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο με την Σεβίλλη να φοβάται να βγει στην επίθεση, οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο. Σε αυτή τη συνθήκη, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι από πλάγια αριστερά στην επίθεση προσπάθησε ν' ανοίξει πολλά ρήγματα, έκανε επικίνδυνες κινήσεις για τα αντίπαλα καρέ, ωστόσο, το γκολ ήρθε από την απέναντι πλευρά. Ο Ζορζίνιο βρήκε ωραία τον Σάκα κι εκείνος έκανε το γύρισμα για τον Τροσάρ που στο 30ο λεπτό έγραψε το 1-0. Όλα τα τέρματα του Γάλλου με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», έχουν προέλθει από ασίστ του Άγγλου.

Στις στιγμές που οι Ανδαλουσιανοί επιχειρούσαν να επιτεθούν, δεν είχαν κάτι ποιοτικό να παρουσιάσουν στο χορτάρι και να γίνουν απειλητικοί, με το σκορ να παραμένει στην «εύθραυστη» μορφή του. Σε αντίθεση με αυτό, στην Άρσεναλ ήξεραν ακριβώς πώς να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και έφτασαν στο 2-0 στο 64ο λεπτό. Σε γρήγορη εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Μαρτινέλι από το χώρο του κέντρου βρήκε τον Μπουκάγιο Σάκα στην πλευρά, με τον δημιουργό του πρώτου τέρματος να κλίνει κεντρικά και με αριστερό σουτ να σκοράρει για να προσφέρει ασφάλεια νίκης.

Κώστας Ζάλιαρης