Όμορφα, άνετα και με ρεκόρ στους «16» η Σίτι (vids)

Με τον Χάαλαντ να φτάνει στα 39 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ σκοράροντας ξανά δις απέναντι στην Γιούνγκ Μπόις, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 στο Etihad, έγινε ο σύλλογος που πέτυχε 250 τέρματα στη διοργάνωση ταχύτερα απ' οποιονδήποτε άλλον και πλέον βρίσκεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με το 4x4 στους φετινούς ομίλους. Πέρασε και η Λειψία με το 2-1 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι.  



Όμορφα, άνετα και με ρεκόρ στους «16» η Σίτι (vids)

Η διαφορά επιπέδου δυναμικότητας ήταν προφανής προτού καν πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Και ασφαλώς επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίες. Δεν υπήρχε περίπτωση οι Ελβετοί να καταφέρουν να κοντράρουν την κατά τα 6/11 αλλαγμένη Σίτι του Πεπ, σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπόρνμουθ. Ο Χάαλαντ, πάντως, πήρε φανέλα βασικού και συνέχισε να σκοράρει, όπως το είχε κάνει και στο εκτός έδρας ματς με την ίδια αντίπαλο.

Στο 22ο λεπτό ο Ματέους Νούνιες κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Viking για το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γκρίλις πέταξε ωραία την μπάλα στην πτέρυγα για τον Φόντεν, αυτός με μια επαφή βρέθηκε όπως ήθελε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι «πολίτες» είχαν τελικές στο στόχο, είχαν όρεξη, ο Νορβηγός επιθετικός έπαιζε σαν να επρόκειτο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν γινόταν να μην ανέβει ακόμα περισσότερο ο δείκτης του σκορ. Και αυτό έγινε ταχύτατα, αφού στο 51' ο Χάαλαντ με τρομερό σουτ από απόσταση έγραψε το 3-0 για την Σίτι. Η βραδιά είχε χαλάσει τελείως για την Γιούνγκ Μπόις που το μοναδικό που ήθελε ήταν να μην χαθεί παντελώς η αγωνιστική της αξιοπρέπεια.

Στο 53' ο Λοπέρ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη αφήνοντας τους Ελβετούς με 10 παίκτες, με τον Πεπ, όμως, να μη δίνει περισσότερη από μια ώρα αγώνα στον Χάαλαντ, ο οποίος για την ώρα μετράει 39 γκολ σε 34 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκουαρδιόλα φώναζε ζητώντας κάτι παραπάνω, το 11 εναντίον 10 ωθούσε τη Σίτι σε κάτι περισσότερο, αλλά το σκορ κρατήθηκε στο 3-0 ως το τέλος, για να εξασφαλίσει η Σίτι την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης. Άλλωστε με αυτά τα τρία τέρματα, οι «πολίτες» έγιναν πλέον και η ομάδα που έφτασε ταχύτερα από κάθε άλλη στα 250 γκολ στη διοργάνωση, έχοντας χρειαστεί 119 παιχνίδια.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης