Ο Κύρος Βασάρας στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο: «Έχω κάνει μεγάλο λάθος με τον Μπέκαμ, δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ!»

Διαβάστε όσα είπε ο Κύρος Βασάρας στην εκπομπή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, «Τα διαμάντια είναι παντοτινά», στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM. Δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνη την στιγμή με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και το μαρκάρισμα που δεν είδε στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, δεν κοιμήθηκε, όπως δήλωσε, εκείνο το βράδυ.



Ο Κύρος Βασάρας στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο: «Έχω κάνει μεγάλο λάθος με τον Μπέκαμ, δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ!»

Ο Κύρος Βασάρας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και αναφέρθηκε στο μαρκάρισμα με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, στο μεγάλο του λάθος, στα μεγάλα ματς που έχει σφυρίξει και στον… ύπνο που έχασε, όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λα Κορούνια.

«Φοβήθηκα μήπως χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο εξαιτίας μου», είπε χαρακτηριστικά, με τον Άγγλο εν τέλει να απουσιάζει, εξαιτίας ενός άλλου φάουλ, μία εβδομάδα μετά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά».

Ο Κύρος Βασάρας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε στο VAR, στην αυτοβιογραφία του και όχι μόνο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά».

Για το βιβλίο του και για το παιχνίδι που ξεχωρίζει από αυτά που έχει διαιτητεύσει, είπε στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά»: «Θέλω να πω ότι έχει πολλές ανθρώπινες στιγμές. Όσον αφορά τα παιχνίδια, έχω κάνει περιγραφή για το καθένα, αλλά το καλύτερό μου παιχνίδι ήταν το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν για τα ημιτελικά του Champions League. Έχω σφυρίξει το Πόρτο-Λάτσιο, με την πρώτη αποβολή του Μουρίνιο. Ένα από τα σημεία που δούλευα πολύ ήταν η επικοινωνία με τους παίκτες. Μεγάλη στιγμή ήταν το Σερβία-Βοσνία Ερζεγοβίνη μετά το τέλος του εμφυλίου, με περίπου 100.000 κόσμος να κρέμονται σαν τα σταφύλια στο Μαρακανά».

Για το ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λα Κορούνια, με το σκληρό μαρκάρισμα στον Μπέκαμ: «Δεν είχα κοιμηθεί εκείνο το βράδυ. Είναι μία στιγμή που δεν την είδε κανένας. Είχε μαρκάρει ο Τριστάν τον Μπέκαμ πριν βγάλει τη σέντρα και σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Παράλληλα, ο πρώην διαιτητής μίλησε για τον πατέρα του, Αντώνη Βασάρα, πρώην διεθνή διαιτητή: «Στόχος του πατέρα μου ήταν αυτός, “ θα πρέπει να με ξεπεράσεις” και αυτόν τον στόχο έβαλα όταν σταμάτησε τη διαιτησία. Εξιστορώ το πώς ακριβώς έχασε για λίγο να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αναφέρω μέσα το πώς πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και όλα τα σκαλοπάτια ενός διαιτητή για να φτάσει εκεί που έφτασα».

Όταν ζητήθηκε η άποψή του για το VAR ανέφερε: «Θεωρώ ότι το VAR βοηθάει. Πολλά σημαντικά λάθη τα οποία έκριναν αγώνες, διοργανώσεις, προκρίσεις στην επόμενη φάση, δεν γίνονται. Όπως για παράδειγμα του Μαραντόνα και πολλά άλλα. Η τελική απόφαση, ωστόσο, ανήκει στον διαιτητή που είναι μέσα στο γήπεδο. Στην Ελλάδα όμως την τελική απόφαση την παίρνει ο VAR. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Το VAR θα λύσει το 90% των προβλημάτων. Υπάρχει το ξεκάθαρο και το προφανές, αυτό θέλουμε να ελέγξουμε. Κρίση έχει ο προπονητής, ο παίκτης, έτσι έχει και ο διαιτητής. Το VAR είναι αλεξίπτωτο που πέφτει την κατάλληλη στιγμή και μας δίνει αυτήν τη σωτηρία, για μην πέσουμε στο έδαφος ώστε να μην χαθεί ένα παιχνίδι».