«Το περιμέναμε από το… 1883»: Τι κατάφερε η Στόκπορτ σε 60 ημέρες, για πρώτη φορά ιστορικά;

Ντέιβ Τσάλινορ. Ο προπονητής της Στόκπορτ εδώ και 111 αναμετρήσεις. Ο άνθρωπος που θα μείνει για πάντα ξεχωριστός στην ιστορία της, μιας και είναι ο μοναδικός που την οδήγησε σε τόσο μεγάλο αριθμό συνεχόμενων νικών, στα 140 χρόνια ρεαλιστικής υπόστασής της.



 «Το περιμέναμε από το… 1883»: Τι κατάφερε η Στόκπορτ σε 60 ημέρες, για πρώτη φορά ιστορικά;

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί αγγλικής, επαγγελματικής ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και ανήκει στην Στόκπορτ. Την γνωρίζετε; Φυσικά και τη γνωρίζετε. Απλώς αγωνίζεται προς το παρόν στην 4η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με συνέπεια ελάχιστοι να έχουμε εικόνα από τις αναμετρήσεις της.

Ωστόσο, αυτό που πράττει είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Διότι από τις 9 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν και είχε μείνει στην ισοπαλία και το 3-3 με την Κρόουλι, δεν έχει χάσει ξανά βαθμό!

Ναι, σωστά αντιληφθήκατε. Εδώ και δύο μήνες, σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι πρώτη στη League Two με 35 βαθμούς και μετρά 11 διαδοχικές νίκες, γεγονός που κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Συζητάμε για μία ομάδα που ιδρύθηκε το 1883 και σε 140 χρόνια παρουσίας, δεν είχε καταφέρει ποτέ να φτάσει σε τόσο μεγάλο αριθμό συνεχόμενων νικών. Έμελλε εν τέλει αυτό να λάβει χώρα το 2023. Και αν συνεχίσει έτσι, φαντάζει δεδομένη η επιστροφή της στη League One, με την Στόκπορτ να ανεβαίνει στην League Two, μετά από 11 χρόνια, το καλοκαίρι του 2022.

Δημήτρης Μανάκος