Απίθανο: Ο Ντε Τζέρμπι αλλάζει ανά δύο ματς τερματοφύλακα – Ποιος θα παίξει στο ΑΕΚ – Μπράιτον;

Και όμως. Γνωρίζουμε από… σήμερα, ποιος θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Μπράιτον στην OPAP Arena, στο ματς της 5ης αγωνιστικής του Europa League.



Απίθανο: Ο Ντε Τζέρμπι αλλάζει ανά δύο ματς τερματοφύλακα – Ποιος θα παίξει στο ΑΕΚ – Μπράιτον;

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Η Μπράιτον έχει δύο πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες στην «φαρέτρα» της και για τον λόγο αυτό επέλεξε πριν από μερικούς μήνες να δώσει τον Ρόμπερτ Σάντσεθ στην Τσέλσι.

Υπάρχει ο Τζέισον Στιλ, που αισίως ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και υπάρχει και ο Μπαρτ Βερτμπρούγκεν. Απόλυτα ελπιδοφόρος, δεν έχει συμπληρώσει καν το 21ο έτος της ηλικίας του, αποκτήθηκε φέτος και είναι ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ολλανδίας.

Στο πρώτο ματς της Μπράιτον με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και στο τεράστιο «διπλό» της ελληνικής ομάδας στην Αγγλία, ο Τζέισον Στιλ υπερασπίστηκε τα «δοκάρια» των γηπεδούχων. Αυτό θα συμβεί και στην OPAP Arena. Ναι, είμαστε σίγουροι. Οι αριθμοί του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι «μιλούν» από μόνοι τους άλλωστε.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως ο Ιταλός προπονητής έχει αποφασίσει και πιθανότατα έχει ξεκαθαρίσει σε αμφότερους πως θα παίζουν ανά δύο παιχνίδια! Δύο ματς ο ένας, δύο ο άλλος, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Ο Στιλ ξεκίνησε στα δύο πρώτα ματς της σεζόν, άλλαξε με τον Ολλανδό, πήρε θέση βασικού με την ΑΕΚ, επέστρεψε ο Βερτμπρούγκεν με Μπόρνμουθ και Τσέλσι, και τώρα, ο Στιλ έπαιξε στο εντός έδρας 1-1 με την Άστον Βίλα.

Το πρόγραμμα της Μπράιτον έχει τέτοια σειρά, που όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι βασικός απέναντι στην ΑΕΚ, και στην Ελλάδα. Μοναδική λογική να γίνει η εξαίρεση και να αλλάξει το «μοτίβο» για λογαριασμό του Βερτμπρούγκεν; Η εμφάνισή του απέναντι στην Εθνική Ελλάδος στην OPAP Arena, όπου και διατήρησε το «μηδέν» για τους «οράνιε»…

Αναλυτικά, το «μοτίβο» του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι με τους δύο τερματοφύλακες, στα ματς της Μπράιτον:

v Λούτον - Στιλ

v Γουλβς - Στιλ

v Γουέστ Χαμ - Βερτμπρούγκεν

v Νιούκαστλ - Βερτμπρούγκεν

v Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στιλ

V ΑΕΚ - Στιλ

v Μπόρνμουθ - Βερτμπρούγκεν

v Τσέλσι - Βερτμπρούγκεν

v Άστον Βίλα - Στιλ

 

Δημήτρης Μανάκος