Στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Λίβερπουλ και Τσέλσι, δεύτερη σερί νίκη για την Έβερτον!

Μεγάλη πρόκριση για τη Λίβερπουλ απέναντι στη «μαχητική» Μπόρνμουθ με 2-1, με «λυτρωτή» τον Ντάργουιν Νούνιες. Ευκολότερο το έργο της Τσέλσι κόντρα στην Μπλάκμπερν (2-0), τη στιγμή που η Έβερτον, κέρδιζε την Μπέρνλι με 3-0 και διατηρούσε για δεύτερο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις, το «μηδέν» στην εστία της.



Στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Λίβερπουλ και Τσέλσι, δεύτερη σερί νίκη για την Έβερτον!

Γνώριζε πως το Λιγκ Καπ είναι ένας θεσμός που κρύβει εκπλήξεις, δεν θα ήθελε να βιώσει ό,τι πέρασε η Μίντλεσμπρο που ζορίστηκε αφάνταστα πριν από μερικές ώρες με την Έξετερ, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και παρέταξε μία… ανάμεικτη Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ, με φόντο την πρόκριση.

Ήξερε ότι η Μπόρνμουθ θα είναι «μαχητική» και επί της ουσίας, δικαιώθηκε για τη λογική του. Ο Χάκπο έδωσε προβάδισμα στους «κόκκινους» στο 31ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Είχαν προειδοποιήσει δις με τον Σεμένιο και τον Ταβερνιέρ και εν τέλει ισοφάρισαν με τον Κλάιφερτ, που έκανε το 1-1, έπειτα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Σκοτ.

Προτού προλάβει όμως η Λίβερπουλ να αγχωθεί, βρήκε και δεύτερο γκολ. «Λυτρωτής» ο Ντάργουιν Νούνιες, υπέροχο τελείωμα και πρόκριση για το σύνολο του Γερμανού προπονητή στα προημιτελικά.

Εκεί που και η Τσέλσι έκλεισε θέση, με τους Λονδρέζους να κάνουν τη… δουλειά τους απέναντι στην Μπλάκμπερν, δίχως να συναντούν ιδιαίτερα ζητήματα. Ήταν σοβαρή, δέχθηκαν μόλις μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, σκόραραν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και συνεχίζουν στον θεσμό.

Ο Μπαντιασίλ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας, για να έρθει ο Ραχίμ Στέρλινγκ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ, έπειτα από ασίστ του Κόουλ Πάλμερ στο 59’.

Σημαντική νίκη και για την Έβερτον, που μετά το «διπλό» στο Λονδίνο επί της Γουέστ Χαμ, διατήρησε ξανά ανέπαφη την εστία της. Υποδέχθηκε την Μπέρνλι, ήταν καλύτερη και είδε την… αεροπορία να της «καθαρίζει» το παιχνίδι.

Γκολ ο Ταρκόφσκι στο 13’ απέναντι στην πρώην ομάδα του, με τον Ονάνα να κάνει το 2-0 στο 53’, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά φέτος και τον Άσλεϊ Γιανγκ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων του Λιγκ Καπ, με ώρα έναρξης 21:45:

Έβερτον – Μπέρνλι 3-0

Ίπσουιτς – Φούλαμ 1-3

Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 1-2

Τσέλσι – Μπλάκμπερν 2-0

 

Δημήτρης Μανάκος