Ιστορική αλλαγή για το Λιγκ Καπ, 52 χρόνια μετά: Πάντα με βασικούς και… ένας ημιτελικός!

Σε μία ιστορική αλλαγή αναμένεται να προβεί το Λιγκ Καπ, για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια, υποχρεώνοντας παράλληλα τους συλλόγους της Premier League να παίζουν με τους βασικούς τους ποδοσφαιριστές στον θεσμό. Τεράστιο το κέρδος της EFL, οδεύουμε σε μία «ιστορική» συμφωνία.



Ιστορική αλλαγή για το Λιγκ Καπ, 52 χρόνια μετά: Πάντα με βασικούς και… ένας ημιτελικός!

Μεγάλη αλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα στο Λιγκ Καπ από τη σεζόν 2024-25, με μονούς ημιτελικούς να διεξάγονται, προκειμένου να αποφασιστεί το «ζευγάρι» του τελικού.

Πρόκειται για μία πρόταση που εδώ και χρόνια έχει πέσει στο τραπέζι από την Premier League, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων.

Ωστόσο, οι σύλλογοι της EFL δεν έδειχναν πρόθυμοι να συμφωνήσουν, από τη στιγμή που ένιωθαν πως δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο κέρδος από την εν λόγω κατάσταση. Πλέον, υπάρχει όμως ένα νέο, προτεινόμενο πακέτο αξίας 900 εκατομμυρίων λιρών και η προοπτική αύξησης της χρηματοδότησες από την Premier League, μοιάζει να αποτελεί κομβικό επιχείρημα.

Συγκεκριμένα, η  EFL διαπραγματεύεται με την Premier League για το λεγόμενο «New Deal» από το 2020 και πλησιάζει η συμφωνία για ένα νέο πακέτο, που θα εξασφάλιζε στους συλλόγους της χαμηλότερης κατηγορίας το 14,75% των προβλεπόμενων εσόδων.

Παράλληλα, η ιστορική συμφωνία θα προέβλεπε μία ακόμη σημαντική αλλαγή, καθώς θα υποχρέωνε τις ομάδες της Premier League να παίζουν με τους βασικούς τους ποδοσφαιριστές στο Λιγκ Καπ.

Δημήτρης Μανάκος