Αν έπαιζε και η Ρόμα... – Η κορυφαία ημέρα των Άγγλων στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ποτέ πριν στον 21ο αιώνα, είχαμε τρεις διαφορετικούς Άγγλους σκόρερ στα – τουλάχιστον – τρία από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το έκανε ο Χάρι Κέιν, το έκανε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, το συνέχισε ο Γουίλσον – Έσμπραντ και έμεινε η Serie A. Σκεφτείτε να αγωνιζόταν πριν από μερικές ώρες και η Ρόμα!



Αν έπαιζε και η Ρόμα... – Η κορυφαία ημέρα των Άγγλων στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη!

Κυριαρχία. Κυριαρχία της Αγγλίας στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και μία ημέρα ρεκόρ στον 21ο αιώνα για τους παίκτες των «τριών Λιονταριών», αλλά και ποδοσφαιριστές που δεν είναι διεθνείς, αλλά συνέβαλλαν με τον δικό τους τρόπο σε ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως αν βγάλουμε εκτός συζήτησης την Premier League, όπου συγκεντρώνει και την πλειοψηφία Άγγλων ποδοσφαιριστών, εκκρεμεί η La Liga, η Ligue 1, η Bundesliga και η Serie A από τα κορυφαία πρωταθλήματα.

Στα τρία πρώτα λοιπόν, υπήρχε τουλάχιστον ένας από το «Νησί», που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στην Ισπανία, έχουμε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, που με μία ακόμη επική εμφάνισή του, καθόρισε τον νικητή του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, βρίσκοντας δίχτυα δις για την ανατροπή.

Στη Γερμανία, έχουμε τον Χάρι Κέιν. Τον 2ο σκόρερ της κατηγορίας, τον άνθρωπο που σε ένα ματς που βρισκόταν στη «λευκή» ισοπαλία στο ημίχρονο, κατόρθωσε να καταγράψει χατ-τρικ, σκοράροντας και πίσω από το κέντρο!

Όσον αφορά τη Γαλλία; Λίγοι θα τον θυμάστε, αλλά εκεί αγωνίζεται ο Γουίλσον – Έσμπραρντ, ο οποίος βρήκε δίχτυα με τη φανέλα της Ρεμς κόντρα στη Λοριάν, και διαμόρφωσε στο 84’ το τελικό 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Τρία στα τέσσερα λοιπόν, με την Ιταλία να μας «προδίδει». Κάτι τέτοιο, δεν είχε λάβει χώρα πριν στον 21ο αιώνα. Μία τόσο παραγωγική ημέρα για τους Άγγλους στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αχ και να έπαιζε και η… Ρόμα, με τους Κρις Σμόλινγκ και Τάμι Έιμπραχαμ στο ρόστερ της.

Διότι αντιμετωπίζει σε μερικές ώρες την Ίντερ. Το εγχείρημα δεν είναι απλό στο «Μεάτσα», αλλά γιατί… όχι;

Δημήτρης Μανάκος