«Όλα γύρω σου γυρίζουν»: Η απίθανη ιστορία της ΚΠΡ και οι δύο… συμπτωματικές απολύσεις!

Πιστεύετε στις συμπτώσεις; Αν δεν πιστεύετε, ίσως να διαβάζετε και το σωστό κείμενο. Θέμα του η ΚΠΡ, αφορμή η απόλυση του Γκάρεθ Έινσουορθ, 25 ημέρες μετά την αποχώρηση του Μίχαελ Μπιλ από τη Ρέιντζερς!



«Όλα γύρω σου γυρίζουν»: Η απίθανη ιστορία της ΚΠΡ και οι δύο… συμπτωματικές απολύσεις!

Ήταν δεδομένο πως η ΚΠΡ βρισκόταν σε κρίση. Αυτό δεν μπορεί ουδείς να το αμφισβητήσει. Μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες, δεν παρήγαγε καλό ποδόσφαιρο, έβλεπε την εστία της να παραβιάζεται με χαρακτηριστική ευκολία και δυσκολευόταν ιδιαίτερα να δημιουργήσει φάσεις, ώστε να προηγηθεί η ίδια στα παιχνίδια της.

Ο Γκάρεθ Έινσουορθ, ο οποίος προσλήφθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, έδειχνε γενικώς πως δεν ενέπνευσε ποτέ τον σύλλογο. Προσπάθησε, δούλεψε παθιασμένα, ήθελε να πετύχει, όπως συνέβη και στη Γουίκομ, αλλά κάτι δεν του έβγαινε.

Πέρυσι, μετά την αποχώρηση του Μίχαελ Μπιλ για τη Ρέιντζερς και τη σύντομη θητεία του νυν προπονητή της Μπλάκπουλ, Νιλ Κρίτσλεϊ, παρέλαβε την ομάδα στην 7η θέση και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιχειρούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Φέτος, το ξεκίνημα της ΚΠΡ δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα από το φινάλε της περσινής σεζόν. Αστάθεια, μία ομάδα χωρίς πλάνο και εν τέλει η ήττα από τη Λέστερ με 2-1, αποτέλεσε και το τελευταίο ματς του Έινσουορθ στον πάγκο της ομάδας του.

Η θητεία του σταμάτησε στα 28 ματς. Η ερώτηση φυσικά πολλών, έγκειται στο χρονικό σημείο της απόλυσης. Μετά από ήττα από τη Λέστερ, την πρωτοπόρο, του ενός ρεκόρ πίσω από το άλλο, του απόλυτου φαβορί για να επιστρέψει στην Premier League.

Εκεί, αρκετοί σκέφτονται πονηρά και συνδέουν την απόλυση του Έινσγουορθ, με την απόλυση του Μπιλ από τη Ρέιντζερς, 11 μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας και 25 ημέρες ακριβώς πριν. Συμπέρασμα; Μία πιθανή επιστροφή. Μοιάζει απίθανο; Καλά είπατε… Όχι!

Δημήτρης Μανάκος