Η Γουλβς δεν πεθαίνει εύκολα – Μεγάλη ισοπαλία με τη Νιούκαστλ, κόντρα σε… όλα! (vids)

Η αλήθεια είναι πως σε 90 λεπτά, η Γουλβς βίωσε ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να της προκύψει σε ένα παιχνίδι. Έμεινε δις πίσω στο σκορ, είδε τον Σα να αποκρούει πέναλτι του Γουίλσον, αλλά την μπάλα να πηγαίνει μέσα, είχε παράπονα από τη διαιτησία, και είδε τον Πέδρο Νέτο να αποχωρεί με τραυματισμό. Και όμως, δεν ηττήθηκε από τη Νιούκαστλ, με το τελικό 2-2 να βγάζει αλώβητους τους «λύκους» και να στερεί από τις «καρακάξες» τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε επίπεδο Premier League!



 Η Γουλβς δεν πεθαίνει εύκολα – Μεγάλη ισοπαλία με τη Νιούκαστλ, κόντρα σε… όλα! (vids)

Επρόκειτο πραγματικά για ένα καταπληκτικό παιχνίδι, από όλες τις απόψεις. Διότι απλώς τα είχε όλα. Ή μάλλον, σχεδόν όλα, καθώς δεν είχε νικητή. Γκολ, θέαμα, παράπονα από τη διαιτησία, τραυματισμούς, έντονες συγκινήσεις, δυνατά μαρκαρίσματα, έξαλλους πανηγυρισμούς και… ρεκόρ.

Ένα «χορταστικό» 2-2 λοιπόν ανάμεσα σε Γουλβς και Νιούκαστλ, με τους γηπεδούχους να ανταπεξέρχονται σε κάθε λογής δυσκολία που παρουσιάστηκε στον δρόμο τους. Ο Κάλουμ Γουίλσον έβαλε  μπροστά τους φιλοξενούμενους, στο 22ο λεπτό, και έγινε ο τρίτος τους σκόρερ, σε ολόκληρη την ιστορία τους στην Premier League με 44 γκολ.

Σύντομα όμως, η Γουλβς βρήκε τρόπο να αντιδράσει. Ο Πέδρο Νέτο κατέγραψε την 7η φετινή του ασίστ, όντας ο κορυφαίος στο είδος του – βάση αριθμών – στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και το 1-1 από τον Λεμινά ήταν γεγονός.

Θεωρούσαμε πως θα οδηγηθούμε στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά μία… συζητήσιμη απόφαση από τη διαιτησία, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στις «καρακάξες». Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του Χουάνγκ και ένα γκολ με δόση τύχης, ξανά από τον Γουίλσον, οδήγησε τη Νιούκαστλ στα αποδυτήρια, με κάτι στα χέρια της για να διαχειριστεί.

 

Ούτε τώρα όμως τα κατάφερε. Η Γουλβς ήταν αποφασισμένη, η ομάδα του Γκάρι Ο’ Νιλ πάλεψε πολύ και το 2-2 ήρθε στο 71ο λεπτό, με τον Χουάνγκ να «αδειάζει» τον προσωπικό του αντίπαλο και να προκαλεί μεγάλο «ξέσπασμα» στο «Μολινό».

Ακολούθησε ο τραυματισμός του Νέτο για τη Γουλβς, που έδειχνε πιο επικίνδυνη μέχρι και το 80’ και από εκεί και έπειτα, αμφότερες πλευρές, ήθελαν να μην ηττηθούν. Έτσι και έγινε, το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους και οι «λύκοι» ανέβηκαν στην 12η θέση, έφτασαν την Τσέλσι με 12  βαθμούς και παρέμειναν αήττητοι για 4ο σερί ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Δημήτρης Μανάκος