Να δείχνεις τον ρατσισμό με το δάχτυλο: Εφαρμόστηκε ο νόμος πριν λήξει το ματς, ποτέ ξανά στο γήπεδο! (vid)

Σκηνικό που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις έλαβε χώρα στην αναμέτρηση της League Two, με την Τζίλιγχαμ να αποκλείει για πάντα φίλο της από κάθε ματς της σε οποιαδήποτε κατηγορία, λόγω ρατσιστικής επίθεσης.



Να δείχνεις τον ρατσισμό με το δάχτυλο: Εφαρμόστηκε ο νόμος πριν λήξει το ματς, ποτέ ξανά στο γήπεδο! (vid)

Ο ρατσισμός σε ολόκληρο το φάσμα του, στην αναμέτρηση της Τζίλιγχαμ με τη Νιούπορτ, στην 15η αγωνιστική της 4ης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με τον Μπογκλ και το σκηνικό που ακολουθεί να είναι… αηδιαστικό.

Ο σκόρερ πανηγύριζε με τους συμπαίκτες του και τότε, ένας φίλος των γηπεδούχων, αποφάσισε να του επιτεθεί, δίχως να τον… χτυπά. Τον ειρωνεύτηκε για το χρώμα του, έκανε χειρονομίες που δεν παραπέμπουν σε άνθρωπο και ευθύς αμέσως οι φίλοι της Νιούπορτ τον έδειξαν με το χέρι τους στον διαιτητή.

Ο «άρχοντας» της αναμέτρησης συνομίλησε με τον σκόρερ, μετέφερε όσα είδε στους πάγκους των δύο ομάδων και προτού καν ολοκληρωθεί η συνάντηση, η Τζίλιγχαμ τον βρήκε και τον απομάκρυνε από το γήπεδο, ανακοινώνοντας πως δεν θα παρακολουθήσει ποτέ ξανά παιχνίδι της!

Δημήτρης Μανάκος