Ο Γκουντογκάν σκοράρει σε κάθε μεγάλο ντέρμπι, βάζοντας και το clasico στη λίστα του!

Πέτυχε το δεύτερο ταχύτερο γκολ στα χρονικά του clasico. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν μετά την Γερμανία και την Αγγλία, κατάφερε να βρει δίχτυα και στην Ισπανία στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας, βάζοντας μπροστά την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ντόρτμουντ και Σίτι τον έχουν δει να «πληγώνει» τις Μπάγερν και Γιουνάιτεντ.



Ο Γκουντογκάν σκοράρει σε κάθε μεγάλο ντέρμπι, βάζοντας και το clasico στη λίστα του!

Ο Γερμανός χαφ φέτος έκλεισε τον κύκλο του στην Μάντσεστερ Σίτι, πρόσφατα είδε ότι ένα από τα γήπεδα προπόνησης των «πολιτών» στις εγκαταστάσεις του κλαμπ πήρε τ' όνομά του και αυτό φαίνεται ότι του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση ενόψει του clasico του Σαββάτου. 

Στο 6ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε μια κακή επαφή του Τσουαμενί με την μπάλα, πήρε την κόντρα από τον Αλάμπα και πλάσαρε σωστά για το 1-0 των «μπλαουγκράνα». Αυτό το γκολ προστίθεται στα πιο σημαντικά της καριέρας του στα μεγάλα παιχνίδια όπου έχει δώσει το «παρών». 

Ως μέλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο klassiker της Bundesliga έχει σκοράρει εις βάρος της Μπάγερν Μονάχου δις, τόσο στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πίσω στο 2013 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (2-1 οι Βαυαροί), όσο και στο παιχνίδι του γερμανικού Super Cup στο ξεκίνημα της σεζόν 2013-2014, όπου οι Βεστφαλοί είχαν επικρατήσει 4-2. 

Στην μακρά και απόλυτα επιτυχημένη θητεία του στην Μάντσεστερ Σίτι, ξεκίνησε από την ήττα (3-2) από την Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Etihad την σεζόν 2017-2018, την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο διαμόρφωσε το 3-1 για τους «πολίτες» σε ντέρμπι της πόλης εντός έδρας, αλλά τα τελευταία δυο ήταν τα καλύτερα. Και τα πέτυχε στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (2-1), όπου μάλιστα στο «Γουέμπλεϊ» σημείωσε το ταχύτερο τέρμα (13'') στα χρονικά του αγώνα που αναδεικνύει τον Κυπελλούχο της χώρας! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης