Η Μπρέντφορντ σόκαρε ξανά την Τσέλσι και πέρασε για τρίτη σεζόν από το «Στάμφορντ Μπριτζ»! (vids)

Ακόμα κι αν η εικόνα της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκειά της δεν μπορούσε να προετοιάσει κανέναν για κάτι τέτοιο, η παράδοση της Μπρέντφορντ «μίλησε» και η ομάδα του Φρανκ επικράτησε 2-0 της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», περνώντας με επιτυχία από εκεί για 3η διαδοχική σεζόν! Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο προς τον Ποτσετίνο και τους παίκτες του! 



Η Μπρέντφορντ σόκαρε ξανά την Τσέλσι και πέρασε για τρίτη σεζόν από το «Στάμφορντ Μπριτζ»! (vids)

Ο Ποτσετίνο άφησε πίσω στην άμυνα τριάδα με τους Κόλγουιλ, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ Ντισασί, με τον Κουκουρέγια να μπορεί να κινείται αρκετά πιο ελεύθερα και τον Πάλμερ να κινεί τα νήματα μεσοεπιθετικά για την Τσέλσι. Η Μπρέντφορντ φάνηκε αρχικά να θέλει να δώσει ταχύτητα στο παιχνίδι, ωστόσο, κατάλαβε ότι έπρεπε να βάλει κορμιά πίσω από την μπάλα προκειμένου να εμποδίσει τις προσπάθειες των «μπλε».

Ο Κόουλ Πάλμερ ήταν εκπληκτικός στους χώρους που έβλεπε και τις μεταβιβάσεις που μπορούσε να κάνει προς τη μεγάλη περιοχή, με μια εξ αυτών να δίνει στον Κουκουρέγια στο 19ο λεπτό την τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Ισπανός ολομόναχος έκανε κακό δεξί πλασέ μπροστά από τον Φλέκεν. Βέβαια, νωρίτερα, στο 10΄ είχε προηγηθεί δοκάρι του Μαντουέκε σε υπέροχο αριστερό σουτ από την δεξιά πλευρά της περιοχής. Η Τσέλσι έπρεπε να κυκλοφορήσει την μπάλα με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η Μπρέντφορντ έκανε την πρώτη της πολύ καλή ευκαιρία στο 50' με τον Γιάνελτ από πλεονεκτική θέση να πλασάρει πάνω στον Σάντσεθ από γύρισμα του Γένσεν. Κι όμως οι «μέλισσες» θα κατάφερναν να προκαλέσουν πλήγμα στην Τσέλσι, σοκάροντας τον κόσμο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο 58'. Από σέντρα του Εμπουεμό, ο Πίνοκ ξέφυγε και από τον Ντισασί και από τον Μαντουέκε, ο Σάντσεθ δεν βγήκε ποτέ να μαζέψει, ο Τιάγκο Σίλβα δεν είχε έλεγχο κι έγινε το 1-0!

Οι «μπλε» θέλησαν να πιέσουν, ανέβασαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστά μεγαλύτερα του 70%, αλλά κλασσικές ευκαιρίες για γκολ δεν έφτιαξε. Αντιθέτως, θα μπορούσε η κατάσταση να γίνει και χειρότερη με την διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 89' και κυρίως με το πλασέ του Γιάρμολιουκ που απέκρουσε σε κατάσταση τετ-α-τετ ο Σάντσεθ. Τελικά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ η Τσέλσι έψαχνε γκολ ισοφάρισης, ο Σάντσεθ ανέβηκε για μια εκτέλεση κόρνερ, δεν έμεινε κανείς πίσω να καλύψει και σε αντεπίθεση οι «bees» σκόραραν σε κενή εστία με τον Εμπουεμό για το τελικό 2-0! 

Η Τσέλσι παρέμεινε με μόλις μια νίκη εντός έδρας στο πρωτάθλημα από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, ενώ, η Μπρέντφορντ έκανε το... χατ-τρικ επικρατήσεων στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε τρεις διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης