Πέντε γκολ στο χαλαρό η Λίβερπουλ, έκανε το... χρέος της με τον Άγιαξ η Μπράιτον

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ η Λίβερπουλ φυσικά δεν γινόταν να κολλήσει στο εμπόδιο της Τουλούζ, την οποία νίκησε με το τελικό 5-1 στο «Άνφιλντ» παίρνοντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση στην κορυφή του γκρουπ όπου συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ. Με σκορ 2-0 η Μπράιτον έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στον αδύναμο Άγιαξ, παίρνοντας την πρώτη της νίκη.



Πέντε γκολ στο χαλαρό η Λίβερπουλ, έκανε το... χρέος της με τον Άγιαξ η Μπράιτον

Η Λίβερπουλ ευτύχησε με την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς και με τον Ζότα να βγάζει... τσαμπουκά στη φάση όπου είχε πέντε αντιπάλους γύρω του, ν' ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό (1-0). Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά εξεπλάγησαν βλέποντας στο 16' τον Νταλίνγκα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα, φεύγοντας μόνος απέναντι από τον Κέλεχερ από την μπαλιά του Ντόνουμ για το 1-1.

Το βραχύ μομέντουμ των φιλοξενούμενων δεν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Κλοπ – που είχε τρομερά παράπονα από την συμπεριφορά της άμυνας της ομάδας του στη φάση της ισοφάρισης – και το δεύτερο γκολ της Λίβερπουλ ήρθε στο 30ο λεπτό.

Ο Έντο σκόραρε για πρώτη φορά με την κόκκινη φανέλα και μάλιστα με κεφαλιά παρά το ύψος του, από σέντρα του αρχηγού, Αλεξάντερ – Άρνολντ για το 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντάργουιν Νούνιες τελείωσε με δυνατό αριστερό σουτ μια φάση όπου ο Γκράβενμπερχ έκανε τα πάντα, με τον Κέρτις Τζόουνς να βλέπει το δικό του σουτ να κοντράρει για να τελειώσει σωστά τη στιγμή ο Ουρουγουανός.

Με αέρα δυο τερμάτων και με την άνεση να έχει επανέλθει, το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ στο 65ο λεπτό ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Νούνιες με κενή εστία πέτυχε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Γκράβενμπερχ σκόραρε, ενώ, στο 90' + 3' ο Σαλάχ με ωραία μεταφορά της μπάλας από το αριστερό στο δεξί και σωστό πλασέ, έγραψε το τελικό 5-1.

 

 

Έπρεπε να το καταφέρει η Μπράιτον και το έκανε

Κόντρα σε αυτό τον Άγιαξ σε αυτή την κατάσταση, η Μπράιτον έπρεπε να το εκμεταλλευτεί για να πάρει την πρώτη της νίκη στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και το κατάφερε με το τελικό 2-0. Οι «γλάροι» αντιμετώπισαν μια ομάδα που το μοναδικό που την ενδιέφερε ήταν να παίξει άμυνα και το έκανε αποτελεσματικά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Εκεί, με τον Μιτόμα – που ήταν ο κορυφαίος – να παίρνει ακόμα μια από τις πολλές προσπάθειές του, ο Ζοάο Πέδρο (42') έκανε το 1-0 εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Ραμάζ σε σουτ του προαναφερθέντα Ασιάτη εξτρέμ. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον Ανσού Φατί στο 53' έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Αντίγκρα. Η Μπράιτον δεν ανησύχησε παρά τα μερικά λεπτά κατά τα οποία ο Άγιαξ έδειχνε μετά το δεύτερο τέρμα των Άγγλων να προσπαθεί να βγάλει κάποια αντίδραση και κάπως έτσι το Amex είδε την πρώτη νίκη της ομάδας του Ντε Τζέρμπι για φέτος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Κώστας Ζάλιαρης