Πάρτι της Βίλα στην Ολλανδία, τέλος στο τρομερό σερί της Γουέστ Χαμ

Με στυλ και άνεση σε μια τρομερή ευρωπαϊκή της βραδιά, η Άστον Βίλα σόκαρε την Άλκμααρ και έφτασε στο τελικό 4-1 για την 2η διαδοχική νίκη στο γκρουπ του Conference League. Κακή η Γουέστ Χαμ στο Φάληρο, ηττήθηκε 2-1 από τον Ολυμπιακό και για πρώτη φορά έπειτα από 8 σερί νικηφόρα παιχνίδια ευρωπαϊκών ομίλων, έφυγε από το γήπεδο με κακό αποτέλεσμα.  



Πάρτι της Βίλα στην Ολλανδία, τέλος στο τρομερό σερί της Γουέστ Χαμ

Περίπου 19.000 οπαδοί των Ολλανδών άκουγαν τους ούτε χίλιους φίλους της Άστον Βίλα να τους ξεπερνούν σε φωνή και σε ενθουσιασμό στην εξέδρα, με ό,τι γινόταν στον αγωνιστικό χώρο και με τα δύο πολύ γρήγορα γκολ για την αρμάδα του Ουνάι Έμερι. Με απόσταση 10 λεπτών, οι «χωριάτες» είχαν ουσιαστικά καθαρίσει το παιχνίδι προκαλώντας τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα στους Ολλανδούς. Ο Μπέιλι με χαμηλό πλασέ από πλεονεκτική θέση στο 13' έκανε το 1-0 με το 6ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ, στο 23' ο Τίλεμανς σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του κλαμπ του Μπέρμιγχαμ με σουτ που πέρασε κάτω απ' τα πόδια του τερματοφύλακα!

Με παρόμοιο τρόπο αλλά πολύ πιο σύντομα με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήρθαν άλλα δυο τέρματα για την Βίλα, αφού στο 51' ο Γουότκινς έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίχτυα από προσπάθεια του Μπέιλι και στο 56' ο δημιουργός ήταν ίδιος, αλλά σκόρερ ο ΜακΓκιν πέφτοντας για το 4-0. Έξι κόντρα στην Μπράιτον, τέσσερα με Έβερτον, Γουέστ Χαμ και AZ, η Βίλα απολαμβάνει τα ματς της και τα γκολ κάνουν διασκεδαστικό κάθε παιχνίδι! Το τελικό 4-1 για τους Ολλανδούς με το γκολ της τιμής διαμορφώθηκε στο 65ο λεπτό. Πέντε τελικές στο στόχο, τέσσερα τέρματα, τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ και διαχείριση από τους Άγγλους. 

Ξύπνησε μόνο στο τέλος η Γουέστ Χαμ στο «Καραϊσκάκης» για το Γιουρόπα Λιγκ

Η Γουέστ Χαμ έβαλε σε προτεραιότητα την αποφυγή των πολύ μεγάλων κινδύνων για την εστία του Αρεολά στα διαστήματα που ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Λονδρέζοι δεν είχαν την άνεση που θα ήθελαν με την μπάλα, ενώ τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα όταν στην ανάπαυλα το σκορ έγραφε 2-0 εις βάρος της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Φορτούνης με ωραίο χαμηλό σουτ έχοντας βρει χώρο έξω από την περιοχή στο 33' και το λάθος του Ογκμπόνα που έβαλε το πόδι και σημείωσε αυτογκόλ στο 45' + 1', έφεραν σε δυσχερή θέση την αγγλική ομάδα.

Οι απροσεξίες συνεχίζονταν και οι Λονδρέζοι έδειχναν πως δεν μπορούσαν να εμφανιστούν τόσο συμπαγείς όσο έκρινε απαραίτητο αυτή η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ο Μόγιες στη συμπλήρωση μιας ώρας έβαλε στο ματς τους Μπόουεν, Πακετά και Αντόνιο μήπως και δώσουν κάτι πιο φρέσκο και αποτελεσματικό, αλλά αυτό άργησε τρομερά να φανεί από πλευράς φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, η αυτοπεποίθηση των παικτών του Μαρτίνεθ και η ασφάλεια που χάριζε το σκορ, δεν επέτρεψαν στην Γουέστ Χαμ να σηκώσει το κεφάλι για να διεκδικήσει το ματς, τουλάχιστον μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού! Απλά ο Πακετά στο 87' μείωσε στο τελικό 2-1 με ωραίο βολέ, έκανε δραματικά τα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν μέχρι εκεί...

Κώστας Ζάλιαρης